Vivenciem el Som-hi!

El teatre com a vehicle per integrar les habilitats socials

El teatre com a forma d’expressió artística ens permet vivenciar diferents situacions, i es converteix en una eina de transformació social a través de l’autoconeixement i del coneixement de l’entorn.

A partir de les històries del Som-hi, us proposem el teatre com a eina de reflexió per aprendre a gestionar emocions i situacions, cercar noves estratègies per analitzar els nostres conflictes i trobar les  pròpies solucions.

Les habilitats per a la vida formen part del nostre dia a dia. A través del teatre, les podem entrenar escenificant possibles realitats que ens ofereixen nous recursos i alhora l’oportunitat de fer les coses d’una manera diferent.

A continuació trobareu una proposta de 6 sessions per cada eix temàtic:

EIX ADDICCIONS

EIX AFECTIVITAT SEXUALITAT 

EIX CONVIVÈNCIA

EIX PARTICIPACIÓ 

Per estirar el fil: Si voleu continuar treballant més enllà d'aquestes 6 sessions, podeu proposar que cada grup de treball creï la pròpia història, prenent com a referència l’habilitat i l’eix amb els quals ha treballat prèviament. Es tracta d’interaccionar més amb l’habilitat o habilitats treballades, mitjançant una obra de teatre creada per l’alumnat amb una vivència real (o que pugui ser real per al grup). Poden crear una situació específica on es vegi l’habilitat que estan treballant o bé una història inventada. El tempo el marca el grup.