Educació infantil i primària

Sessions per a famílies «Com parlar als infants»

El taller «Com parlar als infants» és un programa de formació en criança positiva per a famílies dels centres educatius d'infantil i primària de la demarcació de Girona que ja facin el «Sigues tu». Es basa en el llibre que porta el mateix nom «Com parlar als infants perquè escoltin i com escoltar perquè parlin» de l'Adele Faber i l'Elaine Mazlish amb el material de la Júlia Mateo, Máster Trainer a l'Estat Espanyol de la certificació del programa.

OBJECTIUS: 

  • Sentir-nos bé i amb seguretat en la criança
  • Aprendre a gestionar els conflictes de manera positiva
  • Escoltar i dialogar per entendre’s millor
  • Reconèixer els sentiments i les emocions pròpies i dels altres
  • Aprendre a posar normes i límits de manera respectuosa
  • Estimular l’autonomia i l’autoestima dels infants
  • Millorar la convivència familiar
  • Connectar amb els infants perquè se sentin vistos, segurs i recolzats

METODOLOGIA: Consta d'entre 3 i 6 sessions de fins a dues hores amb una periodicitat setmanal o quinzenal. Es faran prioritàriament en format presencial, però també s'oferirà algunes edicions en format telemàtic. 

S’hi desenvolupen de manera pràctica i a través de les experiències personals els continguts següents: expressar i gestionar els sentiments i les emocions, l'escolta activa i l’empatia, fomentar la col·laboració familiar, resoldre els problemes quotidians de manera positiva, trobar alternatives al càstig, negociar i establir acords, l’elogi i l’autoestima i com fugir de les etiquetes

Es podrà realitzar una sessió addicional de retrobament, unes setmanes després de finalitzar la sisena sessió. El taller està dinamitzat per professionals certificades en la metodologia  «Com parlar als infants».

ORGANITZACIÓ i DIFUSIÓ: El programa es desenvoluparà amb el suport de l’associació de famílies de l’escola i la mateixa escola, qui acordaran amb els tècnics del programa la seva organització, difusió i seguiment de la implementació. 

SERVEI D'INFANTS: Per facilitar la participació de les famílies es podrà organitzar un grup d’infants (de P3 a 6è de primària) amb monitoratge. Es treballen de forma lúdica els continguts del «Sigues tu». 

SERVEI DE SUPORT: Es podrà disposar d’una segona facilitadra especialitzada en els grups de famílies en els quals sigui necessari disposar d'un suport per assolir els objectius del programa.  Es farà una adaptació de la metodologia i de la implementació. 

EL taller és gratuït. Les persones participants rebran un quadern de treball per seguir els continguts del programa. 

Vivències de les persones participants al «Com parlar als infants»

Aquests tallers els trobo molt interessants i les sessions em van aportar coneixements que em seran molt útils en l'educació dels meus fills. M'han descobert tot el món de les emocions. També trobo molt interessant poder compartir experiències amb altres pares, ja que la majoria vivim les mateixes situacions”. MARE DE L’ESCOLA ANNEXA DE GIRONA. 

"La meva filla de 4 anys es mostrava molt contestona, tossuda, amb moltes rabietes. Estic profundament agraïda al curs, ja que amb el meu canvi d'actitud he aconseguit canvis molt notables en la meva filla. MARE DE L'ESCOLA PEDRA DRETA DE LA PERA.

"El que m'han aportat els tallers és poder mirar als meus fills amb més respecte i empatia". MARE DE L'ESCOLA ROCALBA DE SANT FELIU DE PALLEROLS.

"A mi em va servir molt per no cridar tant, per posar-me més en el lloc del meu fill i tenir-lo en compte".  MARE DE L’ESCOLA VALL DE TERRI DE CORNELLÀ DE TERRI.

"Les persones assistents afirmen haver sigut un abans i un després en la relació amb els seus fills i filles".  FACILITADORA DE L'ESCOLA SALVADOR ESPRIU DE VIDRERES.

El que més valoro d'aquestes sessions és que he canviat jo la meva actitud com a mare i he vist que una altra manera d'educar era possible. MARE DE L'ESCOLA CARME GUASCH I DARNÉ DE FIGUERES.

Inscripcions