Sessions per a famílies «Com parlar als infants»

El taller «Com parlar als infants» és un taller vivencial on podem adonar-nos de quines estratègies fem servir en el nostre dia a dia i que no afavoreixen la connexió i la confiança amb els nostres infants: amenaces, xantatges, voler solucionar o fer les coses per ells, donar consells, qüestionar-los, etc. 

És un programa que es basa en el llibre «Com parlar als infants perquè escoltin i com escoltar perquè parlin» de l'Adele Faber i l'Elaine Mazlish. 

Inscripcions

Què farem? 

Està format per 6 sessions. Cada setmana abordarem una temàtica diferent: ajudar els infants a gestionar els sentiments i les emocions, fomentar la col·laboració familiar, buscar alternatives al càstig, estimular l’autonomia, l’elogi i l’autoestima i com desfer-nos de les etiquetes. 

Durant aquestes 6 sessions les famílies us endureu més de 30 estratègies comunicatives que podreu aplicar des del primer dia amb la vostra família. Podreu resoldre els conflictes des de la calma, aclarint malentesos i connectant amb els teus sentiments i les teves necessitats, així com amb les dels teus fills i filles. Per això és important assistir a totes les sessions. A més a més, serà un espai on compartir amb altres famílies la vivència de la criança. 

També podreu realitzar una sessió addicional de retrobament, unes setmanes després de finalitzar l'última sessió, per compartir experiències i la posada en pràctica de les eines apreses. 

Què vol dir vivencial?

Vol dir que les famílies sereu part activa del taller i que mitjançant diverses dinàmiques integrarem les noves estratègies d'una comunicació més conscient i respectuosa amb els infants. Acabareu el taller amb les eines llestes per a posar-les en pràctica a la vostra llar. 

Les famílies rebreu un quadern de treball que s'utilitzarà en cada sessió perquè quedin per escrit totes les estratègies treballades. En aquest quadern també hi ha resums i exercicis pràctics.

On el puc fer?

Podeu fer el taller de manera presencial amb les famílies de la vostra escola o municipi, si s'ha organitzat un grup. Consulteu al desplegable del formulari d'inscripcions si la vostra escola o municipi té les inscripcions obertes.

Com es pot organitzar un grup?

Si el teu centre educatiu no disposa del programa i us agradaria fer-lo, l'associació de famílies o el mateix centre educatiu podeu sol·licitar el programa a través del vostre ajuntament. En l’organització d’aquest taller, es poden incloure aquest dos serveis associats:
Servei de monitoratge per a infants, conduït per monitoratge i on es realitzen activitats d’educació emocional des el lleure educatiu. Aquest servei facilita l’assistència de les famílies a la formació.
Servei de suport, que consisteix en la presència d’una professional especialitzada en mediació comunitària, que permetrà adaptar la metodologia i la implementació del taller formatiu a aquells casos que ho requereixin. 

Consulteu aquí totes les opcions per sol·licitar el programa

I en format telemàtic? 

També el podeu realitzar des de casa de manera telemàtica, escollint l'horari que us vagi millor (matí, migdia, tarda o vespre). Aquests grups són oberts a totes les famílies de la demarcació de Girona. Podeu consultar AQUÍ els horaris i les dates que oferim cada trimestre. 

Inscripcions

Opinions de les persones participants al «Com parlar als infants»

Aquests tallers els trobo molt interessants i les sessions em van aportar coneixements que em seran molt útils en l'educació dels meus fills. M'han descobert tot el món de les emocions. També trobo molt interessant poder compartir experiències amb altres pares, ja que la majoria vivim les mateixes situacions”. MARE DE L’ESCOLA ANNEXA DE GIRONA. 

"La meva filla de 4 anys es mostrava molt contestona, tossuda, amb moltes rabietes. Estic profundament agraïda al curs, ja que amb el meu canvi d'actitud he aconseguit canvis molt notables en la meva filla. MARE DE L'ESCOLA PEDRA DRETA DE LA PERA.

"El que m'han aportat els tallers és poder mirar als meus fills amb més respecte i empatia". MARE DE L'ESCOLA ROCALBA DE SANT FELIU DE PALLEROLS.

"Les persones assistents afirmen haver sigut un abans i un després en la relació amb els seus fills i filles".  FACILITADORA DE L'ESCOLA SALVADOR ESPRIU DE VIDRERES.

"A mi em va servir molt per no cridar tant, per posar-me més en el lloc del meu fill i tenir-lo en compte".  MARE DE L’ESCOLA VALL DE TERRI DE CORNELLÀ DE TERRI.

El que més valoro d'aquestes sessions és que he canviat jo la meva actitud com a mare i he vist que una altra manera d'educar era possible. MARE DE L'ESCOLA CARME GUASCH I DARNÉ DE FIGUERES.