Per secundària

El programa «Sigues tu» ofereix un seguit de recursos complementaris per tal de reforçar el treball de les habilitats per a la vida i afavorir la conversa a l'aula. Podran accedir a aquests recursos tots els centres i tots els cursos que facin el programa. Per aquest curs 2024-25, s'ofereixen tres recursos: per 1r, 3r i 4t d'ESO, dels quals els centres en podran escollir 2. Es podran sol·licitar entre el 2 i el 20 de setembre de 2024 amb l'usuari del vostre centre i una paraula de pas. Excepte els centres de màxima complexitat, que podran optar als tres recursos, sempre i quan hagin sol·licitat el tercer recurs a través del correu info@siguestu.cat abans del 20 de setembre de 2024. 

A continuació trobareu la descripció i els objectius de cadascun dels recursos:

ÚS DE PANTALLES: Beneficis i riscosQui té a qui?

L’actuació presenta una història teatralitzada de tres personatges (la Sofia, la Jana i el Guiu). A través de la història s’aniran mostrant diferents escenes teatrals, en les quals serà necessària la participació de l’alumnat per aportar idees, interactuar amb els personatges i fer suggeriments per afrontar els diferents conflictes que es plantegen. Adreçat a l'alumnat de 1r d'ESO

OBJECTIUS:

  • Promoure l'ús responsable de les TICs i de les pantalles en general i fomentar la mirada crítica envers l'ús d'aquestes tecnologies.
  • Prendre consciència sobre quines sensacions i emocions ens fan viure les pantalles i les xarxes socials.
  • Explorar les possibles causes i conseqüències d'un ús abusiu i/o addictiu i reflexionar conjuntament sobre la privacitat a les xarxes socials.

PER TREBALLAR A L'AULA: Us oferim recursos relacionats i una proposta pedagògica amb activitats per treballar a l'aula després del taller.

RELACIONS SEXO-AFECTIVESL'equilibri és cosa de dos

L’actuació presenta una història teatralitzada de dos personatges (en principi la Raquel i el Marc, tot i que quan comencem les escenes tenen l’oportunitat de triar dos noms diferents). A través de la història s’aniran mostrant diferents escenes teatrals, en les quals serà necessària la participació de l’alumnat per aportar idees, interactuar amb els personatges i fer suggeriments per afrontar els diferents conflictes que es plantegen. Adreçat a l'alumnat de 3r d'ESO

OBJECTIUS:

  • Fomentar la reflexió sobre la construcció social del gènere i el rol social de les dones i els homes
  • Sensibilitzar sobre un conflicte de violència de gènere
  • Detectar les violències o micro-violències que exercim o de les que en som víctimes, per evitar-les
  • Promoure la comunicació assertiva basada en el respecte

PER TREBALLAR A L'AULA: Us oferim recursos relacionats i una proposta pedagògica amb activitats per treballar a l'aula després del taller.

PROMOCIÓ DE LA SALUT MENTAL. La Falca 

“La Falca” és una actuació de teatre participativa de 90 minuts de durada, que combina el teatre amb la participació activa de l'alumnat amb l’objectiu principal d’abordar la salut mental entre la població jove i el suïcidi juvenil.

Novetat  curs 2024-25!

Adreçat a l'alumnat de 4t d'ESO

Oferim als centres participants un recurs amb l'objectiu d'ajudar a trencar el tabú sobre la salut mental i per promoure la mobilització de recursos personals i socials per assolir el major nivell possible de benestar emocional. La idea és fomentar la mirada crítica i promoure el debat en el grup classe, partint de l’evidència científica disponible sobre aquest tema.

PER TREBALLAR A L'AULAUs oferim recursos relacionats i una proposta pedagògica amb activitats per treballar a l'aula després del taller.

Les actuacions aniran a càrrec de La Nave Va, que és una entitat de professionals de les arts escèniques, l'educació social i la pedagogia que es dedica a desenvolupar projectes artístics i de formació, per a promoure el teatre com a procés d'aprenentatge i transformació social. Les activitats tenen una durada aproximada de 1h 30 minuts, es duen a terme a l'aula i no tenen cap requeriment tècnic especial. L’eina metodològica que s'utilitza és el “Process Drama”; ja que té una estructura flexible que permet ajustar-se a les necessitats del grup tot fent servir diverses tècniques del Teatre Fòrum, on l'alumnat pot explorar i debatre, des de l’acció, quina seria l’opció que consideren més adequada pels personatges.