Per secundària

El programa "Sigues tu" ofereix un seguit de recursos complementaris per tal de reforçar el treball de les habilitats per a la vida i afavorir la conversa a l'aula. 

Aquest curs 2019-2020 s'oferiran recursos de teatre de les temàtiques d'"Addiccions" i "Violència de gènere" 1r i 3r de l'ESO respectivament.

Podran accedir a aquests recursos tots els centres i tots els cursos que facin el programa. En cas que no es pugui cobrir tota la demanda,  es prioritzarà l'assignació del recurs en funció de criteris socio-econòmics i s'informarà oportunament als centres escollits a partir del segon trimestre. 

A continuació podreu veure l'oferta de recursos complementaris que es van oferir el curs 2018-2019:

1r. d'ESO. Què passa amb el WhatsApp?

L'associació de Teatre social i de l'Oprimit/da KILALIA, des de l'any 2006, duu a terme, a les comarques gironines, projectes de teatre i art social com a eines d'intervenció grupal i comunitària. Amb aquesta obra es vol promoure la reflexió i sensibilitzar sobre l’ús de les tecnologies de la comunicació i la informació a través del teatre interactiu i de dinàmiques participatives.

Els continguts són:

• Usos i abusos de les TIC.
• Avantatges i desavantatges del llenguatge digital: les xarxes socials, la comunicació amb el WhatsApp, la transmissió de emocions, etc,.
• Com ens relacionem a través de les TIC?
• Quins riscs ens podem trobar?
• La permanència de la informació a la xarxa/núvol.
• L'amistat virtual, la intimitat a través de les pantalles, l'autoestima/identitat digital

IMPORTANT: Consulteu la fitxa tècnica amb l'explicació detallada dels objectius del recurs i la proposta pedagògica amb activitats per treballar a l'aula després del taller

Material per famílies: En aquest enllaç trobareu un dossier amb informació bàsica sobre l'ús racional de les TIC i una proposta d'activitat per realitzar a casa.

3r. d'ESO. L'equilibri és cosa de dos

La Nave Va és una entitat de professionals de les arts escèniques, l'educació social i la pedagogia que es dedica a desenvolupar projectes artístics i de formació, per a promoure el teatre com a procés d'aprenentatge i transformació social. Amb aquest taller- espectacle es vol reflexionar i sensibilitzar els i les joves envers la violència de gènere. 

Els objectius són:

• Fomentar la reflexió sobre el rol social de les dones i els homes
• Sensibilitzar sobre un conflicte de violència de gènere
• Detectar les violències o micro-violències que exercim o de les que en som víctimes, per evitar-les

IMPORTANT: Consulteu la fitxa tècnica amb l'explicació detallada dels objectius del recurs i la proposta pedagògica amb activitats per treballar a l'aula després del taller

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR