Recursos per a docents

Enllaç

La Carlota s'encoratja - Una proposta educativa per la igualtat de gènere

Edat: Primària
Autoria: Gemma Lienas / Fundació Catalana de l'Esplai

Descripció

"La Carlota s'encoratja" són 5 relats inèdits de l'escriptora Gemma Lienas que ens ajuden a reflexionar sobre la importància de construir relacions basades en el respecte, l'amistat, la llibertat i la igualtat.

De la mà de la Carlota, ens endinsarem en diferents situacions on s'evidencien els prejudicis, la discriminació, l'assetjament, però també el coratge i l'amistat.

ELS RELATS:

La Carlota i els badalls: Ens parla de l'empatia i el coratge necessaris per comprendre les altres persones i per no quedar-nos de braços creuats davant les injustícies.

El Marc i la samarreta rosa: Aborda el tema dels estereotips i els prejudicis. Planteja la necessitat de respectar les diferènciesper assolir una veritable igualtat entre les persones.

El novio de la germana de la Mireia: Tracta sobre les relacions abusives a la parella i qüestiona la idea d'amor romàntic.

Compte amb les xarxes!: Planteja diverses qüestions sobre les quals reflexionar amb els infants: l'ús que fem de les xarxes, la preservació de la intimitat i el ciberassatjament.

Marc, fes-hi alguna cosa: L'assetjament és el focus d'aquesta història. La Carlota i la seva colla ens convidaran a formar part de la tribu encoratjada per defensar les persones que pateixen.