La Rosa comenta al seu professor d'informàtica la idea que se li ha acudit de treballar al casal d'avis aprofitant que allà hi ha uns quants ordinadors. Al professor li agrada la pensada i proposa que sigui un projecte de tota la classe. Les usuàries i els usuaris del casal estan d'acord a aprendre coses que no saben i, a canvi, s'ofereixen a ensenyar el que han après al llarg de la seva vida. Així comença un intercanvi intergeneracional de coneixements que s'acabarà amb un viatge i unes quantes aventures.
Aquí us podeu descarregar la transcripció i les preguntes de debat
Per conversar en clau SOC
A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).
- (S) En quin aspecte penseu que la vida de la gent gran del centre podria ser més interessant, a partir del taller d’informàtica que han fet?
- (S) I vosaltres, com penseu que podríeu contribuir, sigui de la manera que sigui, a millorar la situació d’un col·lectiu de població que conegueu?
- (C) Per què creieu que en Darío és el primer que s’apunta a la proposta del professor? Per què penseu que algun company seu no hi vol anar, al principi?
- (C) I per què creieu que els dos companys que no hi volien anar han canviat d’actitud, un cop han fet el taller amb la gent gran?
- (G) Per què creieu que ha tirat endavant, la proposta de la Rosa? Quines dificultats s’han trobat? Les havien previst?