Recursos

Fitxer

Dinàmica del Som-hi d'autoestima i control (Eix Participació)

Edat: Secundària
Autoria: Edex i Fundesplai

Descripció

Aquesta dinàmica és una adaptació de la proposada a la pàgina 30 de la Guia del professor (Participació) i l'activitat «Faig bona pinta» del Bloc de l’alumnat. Primer de tot, cada participant haurà d’emplenar les dues primeres columnes del bloc: trets principals del seu caràcter a la primera columna, i els seus talents, habilitats i punts forts a la segona columna. Posteriorment, en grups de 4 o 5 persones, hauran d’organitzar un viatge, en què cadascú tindrà un paper i unes tasques molt concretes a fer, tant prèviament (a l’hora d’organitzar el viatge) com durant el mateix. 

Recursos relacionats

 • Vídeo
  Edat: Secundària

  El destí ha posat en mans de l’Isa una bola de vidre amb la qual ella i els seu els seus amics intenten veure el futur que els espera... i que els desespera. Només cal que expliquin una mica l que han fet i volen fer en la vida, i en la bola es reflecteix l’animal que simbolitzarà el camí de cadascú. Mig de broma, mig de veres, seuen plegats per escodrinyar al seu avenir.

  Per conversar en clau SOC

  A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Us heu parat mai a pensar en el futur? Què hi veieu? I com us hi veieu?
  • (S) Us identifiqueu amb la simbologia d’algun animal de la història? Amb quin i per què?
  • (C) Què en penseu, de les reaccions que tenen els personatges de la història quan veuen l’animal que reflecteix el seu futur? I a vosaltres, us ha sorprès algun animal amb el que s’ha identificat algun company vostre? Per què?
  • (G) Els somnis que us imagineu per al futur són en solitari o en companyia? Creieu que hi haurà persones que us ajudaran a fer-los realitat? Per què i com?