Recursos

Fitxer

Dinàmica del Som-hi de negociació i rebuig (Eix participació)

Edat: Secundària
Autoria: Edex i Fundesplai

Descripció

Aquesta dinamica proposa un debat a partir de les les tres situacions que hi ha al "Meu Bloc": La Maria vol ser boxejadora. En Pere vol fer un voluntariat al Marroc. L’Anna i en Joan volen adoptar tot i que poden concebre fills/es. Cal separa l'alumnat en grups i cadascun escull una situació. Un/a membre defensa la situació i la resta hi han de buscar arguments en contra. Es tracta d’exposar, no d’imposar la decisió.

Recursos relacionats

 • Vídeo
  Edat: Secundària

  La mare i el pare d’en Beto reben la visita dels seus millors amics, que hi volen parlar i demanar-los consell. Estan molt amoïnats pel futur del seu fill, en Kike, que de moment no vol anar a la universitat, sinó formar una banda de rock. Han decidit no ajudar-lo econòmicament mentre el noi no «s’avingui a raons». Per acabar-ho d’abordar, els pares no veuen amb bons ulls que en Kike treballi de repartidor de pizzes, les mateixes que han demanat per sopar aquest vespre... i que el pare del noi detesta!

  Per conversar en clau SOC

  A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Per què creieu que en Kike té tan clar el seu futur? I vosaltres, com penseu que podríeu ser feliços en el futur?
  • (C) Què hauríeu fet al lloc d’en Kike? Per què?
  • (C) Per què diríeu que el pare i la mare d’en Kike no estan d’acord amb la seva elecció, si això és el que el fa feliç?
  • (G) Opineu que és just, el tracte que en Kike rep del seu pare i la seva mare? Per què?
  • (G) Per què penseu que el pare i la mare d’en Kike estan contents al concert? Creieu que estaven preparats per assumir el que els proposava en Kike?