Recursos

Vídeo

Història del Som-hi «A sis mans» (Eix participació)

Edat: Secundària
Durada: 2:50
Autoria: Edex i Dipsalut

Descripció

A casa d'en Darío, el dissabte és el dia que es fa neteja i endreça general, una tasca que es reparteixen el pare i la mare del noi. Però en un treball que ha de preparar per a l'institut sobre la participació en les feines de la llar, en Darío s'hi inclou i assegura que a casa seva aquest tema és «cosa de tres». Els seus pares ho descobreixen accidentalment i decideixen donar-li una lliçó per aconseguir que les tasques domèstiques es facin realment «a sis mans».

Aquí us podeu descarregar la transcripció i les preguntes de debat 

Per conversar en clau SOC

A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Quins aspectes positius penseu que troba, en Darío, a col·laborar en les tasques de la llar? I vosaltres? Com és aquesta pel·lícula, a casa vostra? Quantes mans hi participen?
  • (S) Per què considereu que és important col·laborar en les coses petites de cada dia, com ara les tasques de la llar?
  • (C) Per quin motiu penseu que en Darío menteix a la Lida quan li diu que col·labora en les tasques de la llar?
  • (C) Algun amic o amiga us ha sorprès dient-vos una mentida per quedar bé? Per què creieu que ho ha fet? Com penseu que se sent en Darío, davant de la reacció del seu pare i la seva mare?
  • (G) Què creieu que pensa i com creieu que se sent la mare d’en Darío, quan llegeix el que ha escrit el seu fill?
  • (G) Penseu que canvia res si ets noi o noia, a l’hora de col·laborar en les tasques de la llar?

Recursos relacionats