Recursos per a docents

Vídeo

Història del Som-hi «Vull ser feliç» (Eix participació)

Durada: 2:53
Autoria: Edex i Dipsalut

Descripció

La mare i el pare d’en Beto reben la visita dels seus millors amics, que hi volen parlar i demanar-los consell. Estan molt amoïnats pel futur del seu fill, en Kike, que de moment no vol anar a la universitat, sinó formar una banda de rock. Han decidit no ajudar-lo econòmicament mentre el noi no «s’avingui a raons». Per acabar-ho d’abordar, els pares no veuen amb bons ulls que en Kike treballi de repartidor de pizzes, les mateixes que han demanat per sopar aquest vespre... i que el pare del noi detesta!

Per conversar en clau SOC

A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Per què creieu que en Kike té tan clar el seu futur? I vosaltres, com penseu que podríeu ser feliços en el futur?
  • (C) Què hauríeu fet al lloc d’en Kike? Per què?
  • (C) Per què diríeu que el pare i la mare d’en Kike no estan d’acord amb la seva elecció, si això és el que el fa feliç?
  • (G) Opineu que és just, el tracte que en Kike rep del seu pare i la seva mare? Per què?
  • (G) Per què penseu que el pare i la mare d’en Kike estan contents al concert? Creieu que estaven preparats per assumir el que els proposava en Kike?