Recursos per a docents

Vídeo

Història del Som-hi «Canals» (Eix afectivitat-sexualitat)

Nivell: Secundària
Durada: 2:56
Autoria: Edex i Dipsalut

Descripció

L’Isa, la Rosa i la Lida s’assabenten de l’última ocurrència de les amistats: donar suport a una campanya de recollida d’un milió de signatures perquè la presentadora d’un programa televisiu de màxima audiència entre la població juvenil es despulli, segons el repte que ha llançat ella mateixa. Per mobilitzar-se han fet servir missatges de mòbil, correus electrònics i Facebook. Amb les mateixes eines, les tres amigues decideixen recollir un altre milió de signatures per demanar que els joves també siguin convidats a participar en les decisions que els afecten com a part de la ciutadania, i no només en qüestions relacionades amb la faràndula i el consum.

Aquí us podeu descarregar la transcripció i les preguntes de debat 

Per conversar en clau SOC

A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Què en penseu de la història que heu vist? Per què creieu que el canal de televisió només compta amb la gent jove per temes poc importants? Què en penseu de la iniciativa de la Lida?
  • (S) Sabeu d’altres iniciatives que els mitjans hagin impulsat per mobilitzar la gent jove?
  • (S) Quines portes obren les futures noves tecnologies a la participació de la gent jove?
  • (C) Per què creieu que la Lida no està d’acord amb el programa de TV i amb els seus amics?
  • (C) Com creieu que se sent?
  • (G) Amb qui compta la Lida per dur a terme la seva iniciativa? Hi ha algú que la decebi? Per què?