Recursos per a docents

Vídeo

Història del Som-hi «Males companyies?» (Eix afectivitat-sexualitat)

Nivell: Secundària
Durada: 2:34
Autoria: Edex i Dipsalut

Descripció

En Beto surt amb la Sara, una noia que, segons la brama que corre, té «mala fama». Malgrat els rumors, en Beto fa com si sentís ploure i decideix viure el seu nou amor amb intensitat. Així descobreix que hi ha coses que no val la pena escoltar, perquè a vegades «les males companyies són les millors».

Aquí us podeu descarregar la transcripció i les preguntes de debat 

Per conversar en clau SOC

A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Perquè creieu que en Beto troba la relació amb la Sara fascinant? Com us imagineu una persona per tenir-hi una relació fascinant?
  • (S) Creieu que la relació que té la Sara amb en Beto és diferent de les que ha tingut amb altres nois? Perquè?
  • (C) En Beto té molt clar que vol estar amb la Sara. Vosaltres com actuaríeu en aquesta situació? Quins sentiments tindríeu?
  • (G) Segons el vostre parer, què fa que una dona tingui bona o mala fama? I un home? Quina fama teniu entre les vostres amistats?
  • (G) Penseu que alguns personatges estan jutjant injustament a la Sara?
  • (G) En Dario defensa en Beto de les crítiques que rep. De quina manera creieu que vosaltres podríeu defensar-lo? Exposeu els vostres arguments.