Recursos per a docents

Vídeo

Història del Som-hi «Males companyies?» (Eix afectivitat-sexualitat)

  • Secundària
  • Recursos Som-hi!
  • Afectivitat-sexualitat
  • Comunicació interpersonal
Nivell: Secundària
Durada: 2:34
Autoria: Edex i Dipsalut

Descripció

En Beto surt amb la Sara, una noia que, segons la brama que corre, té «mala fama». Malgrat els rumors, en Beto fa com si sentís ploure i decideix viure el seu nou amor amb intensitat. Així descobreix que hi ha coses que no val la pena escoltar, perquè a vegades «les males companyies són les millors».

Aquí us podeu descarregar la transcripció i les preguntes de debat 

Per conversar en clau SOC

A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Perquè creieu que en Beto troba la relació amb la Sara fascinant? Com us imagineu una persona per tenir-hi una relació fascinant?
  • (S) Creieu que la relació que té la Sara amb en Beto és diferent de les que ha tingut amb altres nois? Perquè?
  • (C) En Beto té molt clar que vol estar amb la Sara. Vosaltres com actuaríeu en aquesta situació? Quins sentiments tindríeu?
  • (G) Segons el vostre parer, què fa que una dona tingui bona o mala fama? I un home? Quina fama teniu entre les vostres amistats?
  • (G) Penseu que alguns personatges estan jutjant injustament a la Sara?
  • (G) En Dario defensa en Beto de les crítiques que rep. De quina manera creieu que vosaltres podríeu defensar-lo? Exposeu els vostres arguments.

abusos sexuals  activitat i descans  addiccions  advocació i defensa  afectivitat-sexualitat  afrontar els desafiaments  agressions sexuals  alimentació  aprenentatge servei  assertivitat  assetjament  autoestima i control intern  ciberassetjament  cohesió de grup  col·laboració i treball en equip  comunicació interpersonal  consum d'alcohol  convivència  creativitat  diversitat  diversitat funcional  dol i pèrdues  drogues  empatia  esforç  esquitxa emocions amb la bleda  estereotips  etiquetes  gelosia  generositat  gènere  habilitats per a la vida  higiene  història  interculturalitat  investiguem habilitats i ods amb el detectiu hopper  les parts del meu cos  les parts del meu cos - p3  lgbti  lideratge  maneig de la tensió i l'estrès  maneig dels sentiments i les emocions  masculinitats  mites sexualitat  motivació  mutilació genital femenina  negociació i rebuig  oci nocturn  ods  orientació sexual  participació  pensament crític  personatge sergi  planificació  prejudicis  presa de decisions i solució de problemes  respecte per un mateix  robatoris  salut mental  salutogènesi  seguretat  sentit de coherència  solidaritat  superar la tensió  tabac  teatre  valors  violència masclista  Ús de pantalles  Ús dels medicaments