Recursos per a docents

Vídeo

Història del Som-hi «Quina pel·lícula!» (Eix afectivitat-sexualitat)

Nivell: Secundària
Durada: 2:53
Autoria: Edex i Dipsalut

Descripció

La Lida ha sortit a prendre un refresc amb les amigues. Porta els seus pits nous i està encantada de la vida. Però hi ha alguna cosa que no rutlla... Els pits no li paren de créixer, i al final són tan grossos que no veu ni el que té al davant ni el que hi ha sota seu. De l’ensurt que s’enduu s’acaba despertant: tot ha estat un malson, i l’ha tingut just la nit abans de la consulta amb el cirurgià plàstic.

Per conversar en clau SOC

A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Què en penseu, del desig de la Lida de posar-se uns pits diferents dels que té? Per què creieu que la Lida pensa que serà més atractiva, si s’opera els pits?
  • (S) Creieu que si la Lida, finalment, s’hagués operat li hauria canviat la vida en el futur? Penseu que seria més feliç?
  • (G) Des del vostre punt de vista, per què hi ha persones que valoren els altres pel seu aspecte físic?
  • (C) Hi ha famílies que regalen operacions de cirurgia estètica als seus fills o filles. Què pensaríeu si la vostra família us ho oferís?
  • (C) Per què penses que la Lida creu que la mida dels pits és important per establir una relació? És així en realitat?