Recursos per a docents

Vídeo

Història del Som-hi «Del principi a la fi» (Eix addiccions)

Edat: Secundària
Durada: 2:55
Autoria: Edex i Dipsalut

Descripció

La nit de Cap d’Any, aprofitant que els seus pares han marxat de vacances, l’Isa organitza una festa amb els seus amics. Mentre mengen raïm, tots van explicant els seus propòsits per a l’any nou. En Darío vol gaudir al màxim el primer dia de l’any, i la Rosa diu que prefereix fer-ho cada dia. Ella vol diversió tot l’any, del principi a la fi. Aleshores miren el calendari i arriben a la conclusió que aquesta intenció de la Rosa, com sempre, és mentida. No hi ha gaires festius per celebrar, al marge dels caps de setmana...

Per conversar en clau SOC

A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) De dilluns a diumenge quins moments d’avorriment hi ha? I de diversió?  Què podeu fer perquè les coses que «heu» de fer siguin més divertides?
  • (C) En quina situació/comentari heu notat que alguna persona no entenia alguna de les vostres aficions? Com creieu que influeix el fet de ser noi/noia en l’elecció de les aficions?
  • (C) Algun amic vostre us ha sorprès alguna vegada dient-vos que no li agrada res del que fa?
  • (G) Hi ha cap festa d’aniversari o similar en què us hàgiu penedit de convidar algú? Què ha passat?
  • (G) Per què creieu que hiha gent que quan s’està divertint pensa que passarà alguna cosa que ho esguerrarà?
  • (G) A vosaltres us passa? I si us passa, què faríeu per canviar-ho?