Recursos per a docents

Vídeo

Història del Som-hi «Quin descans» (Eix addiccions)

Edat: Secundària
Durada: 2:54
Autoria: Edex i Dipsalut

Descripció

L’Isa ha vist unes imatges al telenotícies que l’han impressionat molt. La Rosa es preocupa en veure-la tan moixa i la convida a casa seva. Li sembla que té una cosa a la farmaciola que la pot alleujar. L’Isa agraeix la intenció a la Rosa, però ella té la impressió que el que necessita és una mica de temps per refrescar la ment i el cos. Va al parc a córrer una estona. Allà hi coneix una nova amiga que la convida a jugar i a riure una estona, i d’aquesta manera foragita la seva tristesa.

Per conversar en clau SOC

A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Us passa com a l’Isa? Quan veieu les coses que succeeixen al món, com us sentiu? Quines de les coses que passen al vostre voltant us fan sentir malament?
  • (S)  Per què penseu que val la pena viure la vida?
  • (C) Creieu que el que l’Isa veu a la televisió fa que se senti confosa? Per què diríeu que no vol prendre la pastilla que li ofereix la Rosa?
  • (G) Quina solució troba l’Isa per reduir el seu malestar? Què hauríeu fet vosaltres al seu lloc?
  • (G)  Hi ha alguna situació en la qual penseu que no hi ha solució? Us passa gaires vegades?