Recursos per a docents

Vídeo

Els ideals de bellesa - Autoestima

Nivell: Secundària
Autoria: La Psicowoman
Durada: 12:09

Descripció

En aquest vídeo la Psicowoman explica com la societat ens ven uns ideals de bellesa cada vegada més difícils d'assolir. Per què passa això? A quins interessos econòmics respon? Ens pot ajudar a reflexionar amb l'alumnat sobre la percepció subjectiva de la bellesa i l'autoestima.

La Psicowoman és el nom d'un canal de Youtube que va començar el 2015 la psicologa i sexòloga Isa Duque. Aquest canal juntament amb les xarxes socials d'Instagram i Facebook li serveixen per estar més aprop de la població jove i generar continguts en format de vídeo a partir dels dubtes i les preguntes que sorgeixen. El 2016 el projecte Psico Woman va ser premiat a la categoria de Comunicació en els premis d'emprenedoria a nivell d'Andalusia. Al 2018 rep el premi Clara Campoamor. Des del "Sigues tu" admirem molt la tasca d'aquesta dona!

Preguntes abans de veure el vídeo: 

 • Per què creieu que la societat ven models de bellesa que en realitat no existeixen? Penseu per exemple que els i les joves que apareixen a les sèries de TV s'assemblem a vosaltres? 
 • A qui penseu que afecten més aquests ideals de bellesa, als nois o a les noies?
 • I a qui penseu que beneficia que les persones no s'agradin a si mateixes i vulguin arribar a uns ideals de bellesa quasi impossibles d'assolir?
 • Penseu que tothom valora la bellesa d'igual manera? Coincidiu amb les vostres amigues o amics? I vosaltres sempre us sentiu igual o hi ha dies que us trobeu més afavorits o afavorides? Penseu que la bellesa física és objectiva?
 • Us passa que de vegades no trobeu guapa a una persona i amb el temps canvia la vostra percepció? Per què penseu que passa això? 
 • Penseu que una noia que es maquilla té menys autoestima que una que no ho fa? Per què si o per què no?

Recursos relacionats

 • Vídeo
  Nivell: Secundària

  Es tracta d'un anunci d'una marca de sabó que ajuda a reflexionar sobre la nostra imatge. 

  Pot ajudar a treballar habilitats per a la vida com l'autoestima i control intern, l'empatia i el maneig dels sentiments i les emocions. I a conscienciar com a través dels llindars socials de bellesa, ens creem els nostres prejudicis cap a nosaltres mateixos, creant un efecte negatiu cap a la nostra autoestima.

  PREGUNTES GUIA PER AL DEBAT

  Quin és el missatge del vídeo? Com es veuen les dones protagonistes? Per què creieu que tenen aquesta autoimatge? Creieu que a vosaltres us passaria el mateix? Creieu que hi ha diferències entre homes i dones? Podríeu dir alguna cosa que us agradi de vosaltres mateixos? Creieu que els cànons de bellesa són iguals ara que en el passat? 

  DINÀMIQUES RELACIONADES

  Dinàmica - Qui soc?