Recursos per a docents

Fitxer

Dinàmica del Som-hi de presa de decisions i solució de problemes (Eix convivència)

Nivell: Secundària
Autoria: Edex i Fundesplai

Descripció

Aquesta dinàmica desenvolupa l'activitat de "El meu Bloc" de l'Eix Convivència Som molt més que 2. Demanem als participants que, individualment o per parelles, emplenin les dues primeres columnes del bloc proposant problemàtiques o conflictes que es viuen al seu voltant i especificant qui se’n veu afectat. També proposa un debat al voltant de la història del Som-hi! «Jo t’he vist» (violència viària).

Recursos relacionats

 • Vídeo
  Nivell: Secundària

  El web www.joT'heVist.com s'anuncia pertot arreu. En Beto, l'Isa i la Rosa volen esbrinar de què es tracta i es reuneixen per fer-hi una ullada. Aleshores descobreixen que no és un web creat pels paparazzi per veure les estrelles en la intimitat, com havien pensat d'entrada, sinó un lloc amb moltes escenes d'accidents protagonitzats per persones al volant que tenen una distracció o que estan sota els efectes de les drogues o de l'agressivitat. Després de navegar-hi, s'adonen que és la campanya de llançament d'una nova autoescola.

  Per conversar en clau SOC

  A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Per què penseu que hi ha gent que penja fotos o imatges d’imprudències a les xarxes?
  • (S) Per què us sembla que hi ha persones que cometen infraccions de trànsit amb les quals posen en risc la seva vida i la dels altres?
  • (S) Per què creieu que s’han creat, les normes de trànsit? I per què penseu que és important seguir-les?
  • (C) Com creieu que se sentirien, els protagonistes, si l’endemà veiessin els vídeos?
  • (G) Què en penseu vosaltres, dels que pengen vídeos al web www.JoT’heVist.com? Com penseu que reaccionaríeu si algun amic o amiga fes una acció semblant a les que es veuen als vídeos?