Recursos per a docents

Fitxer

Dinàmica del Som-hi de maneig dels sentiments i les emocions (Eix Addiccions)

Edat: Secundària
Autoria: Edex i Fundesplai

Descripció

Aquesta dinàmica proposa un debat i un rola play a partir d'una situació plantejada. Proposem que en primer lloc intentin descriure les emocions que creuen que sentirien en els diferents moments, i després que debatin quina resposta-decisió prendrien segons les emocions que sentirien. Finalment, si en tenen ganes, poden preparar una petita representació per mostrar a la resta de la classe quines estratègies han pensat. Els que no vulguin fer la representació han d’explicar la decisió que han pres i les estratègies que utilitzarien.

Recursos relacionats

 • Vídeo
  Edat: Secundària

  Cada vegada que la Rosa veu un arbre recorda aquell noi que no pot oblidar, però del qual no sap ni el nom. Només recorda que comença per A: Alberto? Alfredo? Les seves amigues i amics l’ajuden a buscar-lo i a trobar una solució per al futur, perquè una cosa és estar ebri d’amor i una altra, ben diferent, tenir un amor ebri.

  Aquí us podeu descarregar la transcripció i les preguntes de debat 

  Per conversar en clau SOC

  A continuació us proposem una sèrie de preguntes basades en la història i orientades a descobrir el sentit de coherència (SOC) de l’alumnat participant, cadascuna d’elles correspon a una dimensió del SOC: comprensibilitat (C), gestionabilitat (G) i significativitat (S).

  • (S) Què n’espera la Rosa, d’aquesta relació? Penseu que és el mateix que buscava ell? Per què? Com us sentiríeu en una situació així?
  • (S) La vida està plena d’oportunitats interessants per tenir relacions amb altres persones; què en penseu?
  • (G) Les amigues de la Rosa, que la coneixen bé, què n’opinen, de com està actuant? I vosaltres, què en penseu?
  • (C) Què creieu que us dirien les vostres amistats si us trobéssiu en una situació similar? Què necessitaríeu per sentir-vos compresos?