Recursos per a docents

Vídeo

L'ou o la gallina - Presa de decisions i estereotips

Nivell: Secundària
Durada: 03:20
Autoria: Evozi

Descripció

És un curtmetratge de dibuixos animats on el protagonista ha de prendre una difícil decisió. Permet reflexionar sobre els mites de l'amor romàntic i treballar les habilitats de presa de decisions, empatia i gestió de les emocions i sentiments, entre d'altres. El vídeo mostra alguns estereotips de gènere que també us poden ajudar a conduir el debat. 

A tenir en compte: Existeixen una sèrie de creences, socialment compartides, que se solen utilitzar de referència per establir que és l’amor veritable. Mites com per exemple, que tothom té la seva mitja taronja, que l'amor és una força màgica que permet superar qualsevol impediment o que l'amor només és veritable si provoca patiment poden contribuir a establir i mantenir les relacions tòxiques i la violència en la parella.

PREGUNTES GUIA PER AL DEBAT

  • Quins motius creus que mouen el protagonista a canviar la dieta? Les persones canvien per amor o per decisió pròpia?
  • Et planteges alguna situació de la teva vida que et faci renunciar a alguna cosa per algú? I per a tu mateix/a?
  • Penses que "l'amor ho pot tot" o per contra hi ha situacions en les que cal no cedir de cap manera? Podeu posar alguns exemples dels vostres límits
  • Penseu que el vídeo reflecteix bé les diferents relacions afectives? Quin paper hi juga ell? I ella? Per exemple, qui és més actiu/activa i qui es deixa estimar?


 

Recursos relacionats