Recursos per a famílies

Fitxer

La comunicació no violenta: una eina per resoldre conflictes en la família a l’etapa adolescent

Autoria: Maria Helena Tolosa

Descripció

Resum de la càpsula telemàtica «La comunicació no violenta: una eina per resoldre conflictes en la família a l’etapa adolescent?» amb la Maria Helena Tolosa durant els mesos novembre i desembre de 2021 en el marc del «Sigues tu en família». 

en aquesta càpsula vam explorar com propiciar la comunicació nutritiva dins de la família, què és la comunicació no violenta i com la podem utilitzar per crear ambients familiars sans.

Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès. 

Recursos relacionats

 • Fitxer

  Una eina que pot ser útil per a gestionar conflictes, així com aportar calidesa i respecte en les relacions familiars.

 • Fitxer
  Edat:

  Proposta pedagògica per descobrir quina necessitat no expressada s’amaga darrere del crit, proposant altres maneres de gestionar els conflictes per no acabar alçant la veu.

 • Bibliografia

  «Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer.» Alba Castellví ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills.