-
Nivell: Primària (cicle superior) i Secundària (primer cicle)
Aquest recurs us permetrà treballar l'habilitat de la PRESA DE DECISIONS i la SOLUCIÓ DE PROBLEMES i els ODS 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i 15 (Vida terrestre).a partir del visionat del curt Obrim per vacances.
La sèrie d'activitats Investiguem habilitats i ODS amb en Hopper estan pensades per poder treballar les 10 habilitats per a la vida (OMS, 2003) i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Dipsalut posa de disposició dels centres que estan duent a terme el programa el recurs de teatre El cas del Dr Hopper. Està adreçat a l'alumnat de cinquè de primària. En cas que hi tingueu interès, poseu-vos en contacte amb la vostra persona de referència del "Sigues tu" o bé envieu-nos un correu a info@siguestu.cat.
-
Aquesta dinàmica ens permet incidir sobre els estereotips de gènere i els micromasclismes. En concret, ens pot ajudar a reflexionar sobre el risc de les "floretes", la por que poden sentir les dones quan caminen pel carrer i quins sentiments desperta això en els homes.
També ens serveix per treballar les habilitats de pensament crític, advocació i defensa i presa de decisions i solució de problemes.
-
Nivell: Primària (cicle mitjà i superior)
Aquesta dinàmica ens permet reflexionar sobre els estereotips de gènere relacionats amb el món laboral. Està basada en la metodologia de la pràctica reflexiva. També ens pot servir per treballar les habilitats de pensament crític i la presa de decisions.
La pràctica reflexiva és una metodologia de formació que es fa servir en l’àmbit de la pedagogia. Parteix de l’experiència pròpia de les persones participants i no del saber teòric i implica el qüestionament de les experiències de cadascú amb el suport del grup i/o la persona facilitadora. L’objectiu és promoure el pensament crític, l’aprenentatge autònom i fomentar el debat. No modifica creences teòriques, sinó afrontaments pràctics.
Per treballar sota aquest paradigma amb el grup aula , cal seguir 4 passos:
- Administrar material o gestionar l’activitat sense identificar els objectius: haurà de ser una activitat neutra.
- Demanar a l’alumnat que faci un treball individual o grup basat en el material o recurs administrat
- Reflexió-debat conduit per la persona facilitadora, on ja introduirem els elements que volem treballar, per exemple la violència de gènere.
- Conclusions en la línia teòrica-moral
-
Aquesta dinàmica pot ajudar els infants a reflexionar sobre els sentiments que experimenten davant de determinades situacions i com racionalitzar els pensaments per obtenir millors resultats. Moltes vegades ens passa que, davant una mateixa situació, obtenim un bon o un mal resultat en funció de com la interpretem. Així, per exemple, si surto de casa i plou, puc pensar: "Quin dia més lleig, arribaré tard, quina mala sort..." o per contra: "Què bé, la pluja fa molta falta, l'olor de pluja m'agrada molt, és fantàstic començar el dia així"
VIDEOS RELACIONATS
El pont