Aquesta és la quarta sessió de l'itinerari «Sensibilització vers les violències sexuals». Té com a objectius reflexionar sobre alguns dels drets sexuals i reproductius que tenen les persones amb diversitat funcional, així com aprendre a reconèixer o posar consciència sobre certes situacions que són violències i ser conscients de la normalització de les mateixes.
Aquesta és la tercera sessió de l'itinerari «Sensibilització vers les violències sexuals». Té com a objectius identificar mites i estereotips en relació amb la identitat i el cos, així com facilitar la reflexió personal sobre els malestars i privilegis que ens provoca la relació entre els nostres cossos reals i el model imposat.
L'objectiu d'aquesta sessió és reflexionar amb l'alumnat sobre l’hegemonia del sistema binari i heterosexual a través de l'habilitat de pensament crític.
Aquesta sessió té com a objectiu acompanyar l’alumnat en l’entrenament de l’habilitat de pensament crític posant en dubte alguns dels mites més estesos sobre sexualitat.
Aquesta sessió té com a objectius contribuir a sensibilitzar l’alumnat envers l’assetjament escolar a través de l’habilitat de pensament crític i ajudar l’alumnat a dissenyar estratègies per prevenir l’assetjament escolar en el seu grup.
IMPORTANT: Si teniu un cas obert d'assetjament no s'aconsella dur a terme aquesta sessió. Podeu demanar assessorament a la vostra tècnica de referència o bé escriure a info@siguestu.cat
Aquesta sessió té els objectius d'ajudar l'alumnat a conèixer quin és l’impacte humà, social i ambiental del mercat de les tecnologies, així com construir una opinió pròpia sobre la «neutralitat» de les pantalles.
Investiguem habilitats i ODS amb el Detectiu Hopper
Pensament crític
Nivell: Primària
Aquesta proposta pretén donar a conèixer als infants els ODS, específicament el ODS 7 i el ODS 14, i ajudar-los a reflexionar sobre el desenvolupament sostenible i la justícia social.
Investiguem habilitats i ODS amb el Detectiu Hopper
Pensament crític
Nivell: Primària
Amb aquesta proposta es pretén treballar l’habilitat de pensament crític, ajudant els infants a identificar i prendre consciència de les habilitats per a la vida i oferint oportunitats per tal de practicar-les a l’aula i a casa.
Aquesta guia té com a objectiu donar resposta a una falta d'interculturalitat crítica i perspectiva antiracista, per tal de generar noves narratives sobre la migració i la diversitat cultural i ètnico-racial a l'àmbit educatiu.
El contingut de la guia es divideix en:
Conceptes clau respecte les migracions i la diversitat
Exercicis d'autoavaluació per revisar la nostra perspectiva com a persones educadores
Eines pràctiques per abordar les migracions i la diversitat recial, cultural o religiosa amb joves.
Decàleg de verificació per dissenyar activitats educatives amb joves amb una mirada intercultural crítica i antirracista.
Bibliografia per aprofundir en els temes plantejats.
No hi ha més recursos
abusos sexualsacceptacióactivitat i descansaddiccionsadvocació i compromís socialafectivitat-sexualitatafrontar els desafiamentsagressions sexualsalimentacióantiracismeassertivitatassetjamentautoconeixementbenestar animalciberassetjamentcohesió de grupcomunicació interpersonalconsum d'alcoholconvivènciacooperació i treball en equipcreativitatdiversitatdiversitat funcionaldol i pèrduesdroguesempatiaesforçesquitxa emocions amb la bledaestereotipsetiquetesgelosiagenerositatgestió de l'estrèsgestió de les emocionsgènerehabilitats per a la vidahigieneinvestiguem habilitats i ods amb el detectiu hopperles parts del meu cosles parts del meu cos - p3lgbtilideratgemasculinitatsmites sexualitatmotivaciómutilació genital femeninanegociació i refúsoci nocturnodsorientació sexualparticipaciópensament críticpersonatge sergiplanificacióprejudicispresa de decisions i resolució de problemespressió de gruprespecte per un mateixrobatorissalut mentalsalutogènesiseguretatsentit de coherènciasolidaritatsuperar la tensiótabacteatrevalorsviolència masclistaÚs de pantallesÚs dels medicaments