Per canviar el mon cal canviar la manera en que funciona i lluitar contra les desigualtats.
Per canviar el mon cal canviar la manera en que funciona i lluitar contra les desigualtats.
Vídeo exemple d'una situació de treball en equip protagonitzada per un infant
Exemple d'una campanya publicitària on es posa en joc la creativitat i l'enginy per a promoure el canvi de conportament de la població envers l'ús d'unes escales mecàniques d'accés al metro.
La participació és la responsabilitat individual de cadascú envers el bé comú o el col·lectiu al qual es pertany.
En aquest document trobareu diverses propostes per a treballar el dret a la participació en els infants i joves de primària a través dels personatges de l’Aventura de la Vida.
També trobareu uns enllaços a vídeos que poden servir per parlar de participació, advocació i defensa, col·laboració i treball en equip, i solidaritat.
Aquesta dinàmica consisteix en demanar l'alumnat que reflexioni individualment sobre aquelles persones que els fan sentir bé: Com són? Tenen coses en comú?...Posteriorment en grup, hauran de decidir quines coses que diuen els altres els fan sentir bé o malament quan senten ràbia, frustració, tristesa, vergonya...
Adonar-nos que la nostra veu és escoltada ens fa sentir importants.
Es pot descarregar la transcripció d'aquest vídeo aquí
Aquesta dinàmica proposa a l'alumnat posar en dubte una sèrie de mites sobre l'alcohol, amb l'ajuda de l'aplicació gratuïta Kahoot o bé manualment. També es proposen una sèrie de preguntes de debat a partir del visionat de la història del Som-hi "Només sé, que no sé res".
Aquesta dinàmica proposa dues activitats per reflexionar sobre les situacions que ens generen estrès. La primera consisteix en convertir l'alumnat en robots: es fan grups de tres persones i per torns cadascú haurà de guiar els altres perquè no xoquin, però només podrà tocar-los l’espatlla dreta o esquerra. La segona consisteix en, a partir d'unes preguntes inicials proposades, iniciar un debat sobre les nostres rutines i la conviència de canviar o no alguna d'elles.
Aquesta dinàmica proposa un debat al voltant de la història del Som-hi "Amb classe". També es donen pautes de com iniciar un procés d'Aprenentatge Servei (ApS). Se separa a l'alumnat per grups i se'ls demana que responguin 4 preguntes molt senzilles: Què volen fer? Amb qui ho volen fer? Com ho volen fer? On ho volen fer?
Aquesta dinàmica es basa en l'activitat del material de l'alumnat "El meu bloc". A partir de les frases que es proposen han de dir el que senten i donar la seva opinió. Llavors hauran de preparar en petits grups i exposar una defensa d'alguna de les idees proposades.