Aquesta sessió té els objectius de reflexionar amb l'alumnat sobre la gestió de l’estrès i el seu impacte en la salut mental. També contribuir a desfer alguns mites sobre salut mental i visibilitzar pensaments, emocions i sensacions compartides a l'aula.
Iniciarem la sessió fent un recordatori de la sessió anterior i compartint breument com es van sentir. També farem una roda de reconeixement emocional, explicant com se senten avui i què esperen d’aquesta sessió, que serà l’última. La sessió d’avui serà per preguntar tot el que mai no han gosat preguntar sobre la mort. Per a fer-ho, la docent tindrà unes targetes preparades amb preguntes extretes del material «Mortal». Per torns, els infants agafaran una targeta, la llegiran i iniciarem el debat filosòfic. No hi ha respostes correctes o incorrectes! Els infants podran escriure la seva pròpia pregunta en una targeta del mateix format, però en blanc. Per tancar l’itinerari farem la reflexió següent: què hem après durant aquestes quatre sessions? A partir d’aquí cada infant escriurà un desig per posar a «La capsa dels desitjos» (que haurem preparat amb antelació) i que recollirà el que han après: «M’agradaria passar més temps amb els meus avis», «Vull compartir més passejos amb el meu gos», «Vull jugar amb els meus amics i amigues» o «Vull millorar la relació amb els companys i companyes de classe». Aquests missatges poden iniciar un hàbit a l’aula o poden servir per estirar del fil i fer una dinàmica de revisió durant el curs.
Investiguem habilitats i ODS amb el Detectiu Hopper
Nivell: Primària
Aquesta proposta pretén donar a conèixer als infants els ODS, específicament l'ODS 3, i ajudar-los a reflexionar sobre el desenvolupament sostenible i la justícia social.
Investiguem habilitats i ODS amb el Detectiu Hopper
Nivell: Primària
Amb aquesta proposta es pretén treballar l’habilitat de la gestió de l'estrès, ajudant els infants a identificar i prendre consciència de les habilitats per a la vida i oferint oportunitats per tal de practicar-les a l’aula i a casa.
Aquesta sessió té com a objectiu reflexionar amb l’alumnat sobre la diferència entre sèxting i sexpreading a través de l’habilitat de gestió de la tensió i l’estrès.
No hi ha més recursos
abusos sexualsacceptacióactivitat i descansaddiccionsadvocació i compromís socialafectivitat-sexualitatafrontar els desafiamentsagressions sexualsalimentacióantiracismeassertivitatassetjamentautoconeixementbenestar animalciberassetjamentcohesió de grupcomunicació interpersonalconsum d'alcoholconvivènciacooperació i treball en equipcreativitatdiversitatdiversitat funcionaldol i pèrduesdroguesempatiaesforçesquitxa emocions amb la bledaestereotipsetiquetesgelosiagenerositatgestió de l'estrèsgestió de les emocionsgènerehabilitats per a la vidahigieneinvestiguem habilitats i ods amb el detectiu hopperles parts del meu cosles parts del meu cos - p3lgbtilideratgemasculinitatsmites sexualitatmotivaciómutilació genital femeninanegociació i refúsoci nocturnodsorientació sexualparticipaciópensament críticpersonatge sergiplanificacióprejudicispresa de decisions i resolució de problemespressió de gruprespecte per un mateixrobatorissalut mentalsalutogènesiseguretatsentit de coherènciasolidaritatsuperar la tensiótabacteatrevalorsviolència masclistaÚs de pantallesÚs dels medicaments