Aquest recurs us permetrà treballar l'habilitat de COMUNICACIÓ INTERPERSONAL i l'ODS 9 (Indústria, innovació i infraestructures) a partir del visionat del curt ON / OFF
Dipsalut posa de disposició dels centres que estan duent a terme el programa el recurs de teatre El cas del Dr Hopper. Està adreçat a l'alumnat de cinquè de primària. En cas que hi tingueu interès, poseu-vos en contacte amb la vostra persona de referència del "Sigues tu" o bé envieu-nos un correu a info@siguestu.cat.
Aquesta dinàmica proposa assolir diferents objectius a través d'un joc. Ajudarà a prendre consciència d'on posem l'atenció davant una determinada situació i de com actuem alhora de relacionar-nos. Permet treballar la comunicació interpersonal, la negociació o refús i la presa de decisions i solució de problemes. També ens permet reflexionar sobre els prejudicis abans de conèixer i com actuem amb els altres en una situació d'estrès.
Aquesta dinàmica ens permet a veure que segons com diguem les coses, com ens comuniquem podem rebre una resposta o una altra. Així doncs, ajuda a treballar les habilitats de comunicació interpersonal, gestió de les emocions i els sentiments i col·laboració i treball en equip.
Aquesta dinàmica ens permet treballar, a través del dibuix d'un arbre, la consciència sobre com som, quines habilitats o capacitats destaquem en nosaltres, què hem aconseguit. De la mateixa manera, els altres companys i companyes ens poden ajudar a descobrir noves capacitats de les que no en teníem consciència. Se centra en les habilitats d'autoestima i control intern i comunicació interpersonal.
Aquesta dinàmica consisteix en resoldre en grup quina ha estat la posició d’arribada de cadascun dels cotxes a partir d’un conjunt de pistes. Permet a l'alumnat prendre consciència de la importància de la col·laboració i la comunicació interpersonal a l’hora de resoldre una tasca.
Aquesta dinàmica proposa un joc que consisteix en trobar coincidències entre els companys i companyes. Serveix per adonar-se i prendre consciència que compartim més coses amb els altres de les que ens pensem, sobretot amb aquells amb qui no interactuem quotidianament. Així doncs, abans de jutjar hem de conèixer molt bé la realitat. Es treballem les habilitats de comunicació interpersonal i col·laboració i treball en equip.
Aquesta dinàmica proposa un joc que consisteix en recordar de memòria 40 paraules; primer de forma individual i posteriorment en grups cada vegada més nombrosos fins arribar a formar-ne un de sol. Permet reflexionar sobre la importància del treball en equip per assolir els objectius i els valors o les qualitats que són importants a l’hora de col·laborar.
Aquesta dinàmica proposa diferents activitats per treballar el llenguatge no verbal i posar de manifest les confusions en la comunicació. Permet reflexionar sobre la importància de la comunicació interpersonal i els errors d'interpretació que es produeixen tot sovint.
Aquesta dinàmica proposa analitzar, a través d'una cadira, si les persones són més o menys assertives, agressives o passives, i prendre consciència de la importància de la comunicació efectiva i la dificultat de cedir davant les pressions. També permet observar els diferents estils comunicatius i els lideratges de l’aula.
Aquesta dinàmica consisteix en persuadir una persona famosa perquè visiti la nostra aula a través de diferents estratègies comunicatives creatives. La idea és treballar en grup per trobar la millor solució que permeti motivar i influir en aquesta persona perquè accepti la invitació d'assistir a una de les nostres classes. Permet treballar les habilitats d'advocació i defensa, col·laboració i treball en equip i comunicació interpersonal.