-
Aquest recurs us permetrà treballar l'habilitat de NEGOCIACIÓ I REBUIG i els ODS 6 (Aigua neta i sanejament) i 12 (Consum i producció responsables) a partir del visionat del curt No, gràcies!
La sèrie d'activitats Investiguem habilitats i ODS amb en Hopper estan pensades per poder treballar les 10 habilitats per a la vida (OMS, 2003) i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Dipsalut posa de disposició dels centres que estan duent a terme el programa el recurs de teatre El cas del Dr Hopper. Està adreçat a l'alumnat de cinquè de primària. En cas que hi tingueu interès, poseu-vos en contacte amb la vostra persona de referència del "Sigues tu" o bé envieu-nos un correu a info@siguestu.cat.
-
Aquesta dinàmica proposa assolir diferents objectius a través d'un joc. Ajudarà a prendre consciència d'on posem l'atenció davant una determinada situació i de com actuem alhora de relacionar-nos. Permet treballar la comunicació interpersonal, la negociació o refús i la presa de decisions i solució de problemes. També ens permet reflexionar sobre els prejudicis abans de conèixer i com actuem amb els altres en una situació d'estrès.
-
Aquesta dinàmica ens pot servir per treballar la creativitat, la col·laboració i treball en equip i la negociació i rebuig. Amb l'ajuda de peces de fusta, plàstic o qualsevol altre material de diferents formes i colors, prendrem consciència de com actuem davant les situacions proposades pel joc i com col·laborem per arribar al resultat final. Així doncs, permet visualitzar com és la nostra capacitat de negociació i de treball en equip, potenciant la creativitat.
-
Aquesta dinàmica proposa analitzar, a través d'una cadira, si les persones són més o menys assertives, agressives o passives, i prendre consciència de la importància de la comunicació efectiva i la dificultat de cedir davant les pressions. També permet observar els diferents estils comunicatius i els lideratges de l’aula.
-
Aquesta dinàmica consisteix en dividir l'aula en 4 o 5 grups i demanar-los que escullin a 6 persones, de les 12 proposades, per salvar-los la vida a partir de la descripció que es fa de cadascuna d'elles. Caldrà argumentar la decisió. Pot servir per treballar les diferències entre la presa de decisions individual i grupal, els diferents estils de lideratge i la dificultat de consensuar decisions en les quals intervenen valors i judicis morals.
-
Aquesta dinàmica consisteix en què separats en petits grups, l'alumnat inventi un anunci que promogui el consum d'un producte molt perjudicial per a la salut. Ens pot ajudar a reflexionar sobre la influència dels missatges publicitaris que rebem diàriament i treballar les habilitats de pensament crític i negociació i rebuig.