- Primària
- Secundària
- Eix Consums i hàbits ESO
- Acceptació
- Comunicació interpersonal
- Empatia
- Solidaritat
En aquest curtmetatge de la jove directora Sarah Rozik ens mostra de forma senzilla el valor de la solidaritat i l'empatia entre els protagonistes.
En aquest curtmetatge de la jove directora Sarah Rozik ens mostra de forma senzilla el valor de la solidaritat i l'empatia entre els protagonistes.
Aquest vídeo mostra una història de solidaritat. Un nen roba uns medicaments per a la seva mare. L'enxampen. Acota el cap. Però un home l'acull, el respecta i li dona el que necessita. Ens pot ajudar a parlar sobre la solidaritat i l'empatia i com de vegades no calen moltes paraules per comunicar-se.
En aquest recull podeu trobar 11 dinàmiques curtes que us poden ajudar a cohesionar el grup. Estan pensades per dur-les a terme de forma aïllada o abans o després d'alguna altra dinàmica per treballar una temàtica concreta. Els objectius són treballar la cohesió de grup per mitjà del joc cooperatiu, fer recerca d’estratègies conjuntes i fomentar l’organització grupal.
En aquest recull trobareu 5 dinàmiques curtes que us poden ajudar a cohesionar el grup per mitjà de la coneixença, tant individual com col·lectiva. Estan pensades per dur-les a terme de forma aïllada o abans o després d'alguna altra dinàmica per treballar una temàtica concreta.
El cercle és la metodologia per excel·lència que ofereix l’enfocament restauratiu. Els cercles proactius faciliten el coneixement mutu, creen connexions, potencien la horitzontalitat de les relacions, donen veu a tothom, promouen l’escolta, el respecte a la diferència i la corresponsabilització, empoderen el grup per a la pròpia gestió relacional, milloren la confiança, la seguretat i el sentiment de pertinença.
En aquest document trobareu una dinàmica per parlar de la riquesa de la diversitat i treballar els valors de respecte i solidaritat. Té l'objectiu d'ajudar l'alumnat a expressar quines emocions i sentiments tenen quan senten rebuig o que es diferencien de la resta i potenciar la importància de la comunicació emocional.
Aquest conte explica una història d'amistat i generositat. Ens pot ajudar a treballar aquests valors a l'aula i també les habilitats d'empatia i relacions interpersonals, entre d'altres.
Aquesta faula mostra com, de vegades, la nostra ajuda pot empitjorar la situació. Ens permet reflexionar amb l'alumnat sobre l'empatia, el respecte a la diversitat i promoure l'escolta activa.
Possibles preguntes de debat:
Aquest conte explica la història del petit Quadrat. Ell vol jugar a casa dels seus amics, però no passa per la porta perquè ells són rodons i la seva porta també «Hauríem de retallar-te les cantonades!», diuen els Petits Rodons. «Oh, no! diu el Petit Quadrat Això em faria massa mal!» Com ho farem? El Petit Quadrat és diferent. Mai no serà rodó.
Us pot ajudar a treballar a l'aula valors com l'amistat, la solidaritat i el respecte a la diferència. També promoure l'entrenament de les habilitats d'empatia, comunicació interpersonal i pensament creatiu, entre d'altres.
Aquest vídeo mostra un noi que s'aixeca a l'aula i comparteix el seu problema de salut mental.
Ens pot ajudar a reflexionar amb l'alumnat sobre l'estigmatització de les malalties mentals i com aquest fet contribueix a incrementar el patiment de les persones que les pateixen. També ens permet treballar les habilitats d'empatia i advocació i defensa, entre d'altres.
L'Associació Obertament treballa activament per visibilitzar les persones que pateixen una malaltia mental i erradicar l'estigma social que encara existeix avui en dia. En aquest enllaç (apartat Materials i eines) trobareu una proposta pedagògica, creada per aquesta entitat, per treballar el vídeo.