Aquesta dinàmica proposa entar en contacte amb les emocions, a partir d'un viatge guiat pel propi cos i imaginant que l'anem reseguint amb diferents pintures de colors en funció del que anem sentint. Un cop acabat, els demanem que dibuixin el que han experimentat i si volen ho comparteixin.
Aquesta dinàmica consisteix en assignar un número a cada participant: hauran de caminar tranquil·lament per l'aula i quan sentin el seu número deixar-se caure. Els altres hauran de ser prou ràpids per evitar que toquin a terra. A partir de la situació que es produeix generarem un debat guiat per reflexionar sobre el treball en equip i la confiança mutua.
Aquesta dinàmica proposa a l'alumnat que es qüestionin com a certs o falsos un seguit de mites sobre sexualitat. A partir d'aquí es duu a terme un debat amb l'objectiu que reflexionin sobre la seva capacitat de posar en dubte, preguntar i investigar la informació que els arriba sobre sexualitat.
Aquesta dinàmica consisteix en demanar a l'alumnat que es descriguin físicament. Posteriorment repartim les descripcions a l'atzar a la resta del grup i els demanem que dibuixin a la persona, amb el màxim respecte possible.Un cop acabat, cada persona ha de buscar la persona que li ha tocat i donar-li el full mirant-la als ulls.
Aquesta dinàmica treballa les primeres relacions sexuals i els mites sobre sexualitat. Repartim dos o tres relats en què s’exposen dubtes reals de persones de la seva edat. S’han d’imaginar que és un dubte que els explica un amic o amiga: què li
respondrien?, quin consell li donarien? Els donem 10 minuts perquè responguin i després compartim les respostes amb tota la
classe, fet que generarà més debat sobre el tema. Aquí sí que podem anar introduint consells i informació important, sobretot si detectem que hi ha mites i expectatives falses o sobrevalorades.
Aquesta dinàmica proposa a l'alumnat que facin dues llistes: una on exposin situacions en què NO els costi expressar el que senten i una altra on exposin situacions en què SÍ que els costi expressar-ho. Un cop fetes les llistes, en un racó de l’aula pengem totes les llistes de SÍ i, en un altre racó, totes les llistes de NO. Les podem llegir i debatre.