Aquesta dinàmica consisteix en simular que la classe és un grup de Whatsapp. A partir d'un comentari incial, l'alumnat anirà donant la seva opinió per torns. Ens pot ajudar a sensibilitzar l'alumnat envers la comunicació a través de les xarxes i treballar les habilitats d'advocació i defensa i pensament crític, entre d'altres.
Aquesta dinàmica consisteix en enganxar a cada alumne/a una etiqueta al front amb una determinada qualitat, però no poden saber quina és. Els demanem que passegin per l'aula i tractin a les altres persones segons l'etiqueta que veuen. Posteriorment se'ls preguntarà si han descobert la seva etiqueta, com s'han sentit, com voldrien haver estat tractats...
Aquesta dinàmica consisteix en demanar l'alumnat que reflexioni individualment sobre aquelles persones que els fan sentir bé: Com són? Tenen coses en comú?...Posteriorment en grup, hauran de decidir quines coses que diuen els altres els fan sentir bé o malament quan senten ràbia, frustració, tristesa, vergonya...
Aquesta dinàmica proposa, a partir del joc del telèfon i la línia de foc, un treball de reflexió sobre el desenvolupament d'un punt de vista autònom i documentat per arribar a conclusions pròpies sobre la realitat personal i social.
Aquesta dinàmica proposa reflexionar, a través de la representació d'estàtues en grup, sobre les situacions que provoquen ràbia a l'alumnat i com es poden gestionar el més positivament posssible. També s'utilitza el visionat de la Història del Som-hi "Un telemeteorit" per debatre el tema de la violència intrafamiliar.
Aquesta dinàmica proposa entar en contacte amb les emocions, a partir d'un viatge guiat pel propi cos i imaginant que l'anem reseguint amb diferents pintures de colors en funció del que anem sentint. Un cop acabat, els demanem que dibuixin el que han experimentat i si volen ho comparteixin.
Aquesta dinàmica consisteix en enganxar al front de l'alumnat un gomet de diferents colors i formes, de manera que deixarem un color amb 1 sol gomet. Llavors els demanem que s'agrupin com vulguin i iniciem un debat sobre els etiquetatges, els prejudics i les exclusions.
Aquesta dinàmica consisteix en assignar un número a cada participant: hauran de caminar tranquil·lament per l'aula i quan sentin el seu número deixar-se caure. Els altres hauran de ser prou ràpids per evitar que toquin a terra. A partir de la situació que es produeix generarem un debat guiat per reflexionar sobre el treball en equip i la confiança mutua.
Aquesta dinàmica proposa a l'alumnat que es qüestionin com a certs o falsos un seguit de mites sobre sexualitat. A partir d'aquí es duu a terme un debat amb l'objectiu que reflexionin sobre la seva capacitat de posar en dubte, preguntar i investigar la informació que els arriba sobre sexualitat.
Aquesta dinàmica proposa dues activitats per reflexionar sobre les situacions que ens generen estrès. La primera consisteix en convertir l'alumnat en robots: es fan grups de tres persones i per torns cadascú haurà de guiar els altres perquè no xoquin, però només podrà tocar-los l’espatlla dreta o esquerra. La segona consisteix en, a partir d'unes preguntes inicials proposades, iniciar un debat sobre les nostres rutines i la conviència de canviar o no alguna d'elles.