Aquesta sessió està orientada a reflexionar amb l'alumnat sobre l'amor, les imatges que tenim associades a aquest sentiment i ajudar-los a deconstruir els mites de l'amor romàntic.
Aquesta sessió està orientada a reflexionar amb l'alumnat sobre l'amor, les imatges que tenim associades a aquest sentiment i ajudar-los a deconstruir els mites de l'amor romàntic.
El cercle és la metodologia per excel·lència que ofereix l’enfocament restauratiu. Els cercles proactius faciliten el coneixement mutu, creen connexions, horitzontalitzen les relacions, donen veu a tothom, promouen l’escolta, el respecte a la diferència i la corresponsabilització, empoderen el grup per a la pròpia gestió relacional, milloren la confiança, la seguretat i el sentiment de pertinença.
En aquest document trobareu un llistat de contes per treballar diferents aspectes de la sexualitat (diversitat, coneixemnt del propì cos, consentiment...) amb l'alumnat d'infantil i cicle inicial i mitjà de primària.
Aquest curtmetratge mostra la relació d'un noi i el seu pare, durant diferents etapes de la seva vida, a través de la metàfora de fer una maleta. En aquest enllaç trobareu la una guia didàctica amb propostes de treballa a l'aula del programa Filosofia 3/18 del grup IREF.
Aquest curt mostra la història d'una dona, que a travé d'un disc de vinil, recorre les diferents etapes de la seva vida. Ens pot ajudar a reflexionar amb l'alumnat sobre la vida i la mort. En aquest enllaç trobareu la una guia didàctica amb propostes de treballa a l'aula del programa Filosofia 3/18 del grup IREF.
Aquest curtmetratge explica la història d'una nena que viu a la casa del seu avi, i aquest un bon dia es posa malalt. Un dia l'avi li dóna una flor a la seva néta perquè la planti prop d'un arbre. Quan la nena torna a casa, se'l troba mort. Ens pot ajudar a parlar sobre la mort i el dol a la primera infància.
En aquest enllaç trobareu la una guia didàctica amb propostes de treballa a l'aula del programa Filosofia 3/18 del grup IREF.
Aquest vídeo mostra la pressió estètica que tot sovint pateixen les adolescents per complir amb estàndards de bellesa irreals. Això, no només afecta la seva autoestima, sinó també la seva salut mental. És hora de canviar el conte i promoure l'acceptació d'una mateixa perquè totes les dones, joves i adultes, se sentin guapes tal com són.
Podeu consultar la Guia Una poma, un mirall... on hi ha propostes per treballar aquest recurs a l'aula.
En aquest document trobareu una sessió amb vàries dinàmiques per treballar la bona convivència a l'aula, ja que tot sovint els infants no són conscients de les situacions de violència que es produeixen i de la força del grup a l'hora de promoure el benestar de totes i tots.
Aquest recurs ens permet aprendre a gestionar les emocions tot jugant, oferint una nova proposta de gamificació en l'educació socioemocional. Cadascuna de les cartes està inspirada en una emoció o estat emocional, el joc de cartes és totalment flexible i pot utilitzar-se creativament de moltes maneres.
Aquest recurs ens permet conèixer i reconèixer les necessitats tot jugant, oferint una nova proposta de gamificació en l'educació socioemocional. Cadascuna de les cartes està inspirada en una necessitat. El joc de cartes és totalment flexible i pot utilitzar-se creativament de moltes maneres i és complementari amb Les 36 cartes de les emocions.