Aprofitant que el 6 de febrer és el dia d'Internacional d'Internet segura, Unicef va llançar aquesta campanya per tal d'alertar sobre els perills i les repercussions que pot tenir la informació que difonem a través de les xarxes socials.
Aquest vídeo ens pot ajudar a reflexionar els infanst i joves sobre els usos que fan de les seves xarxes socials i de la importància de protegir alguns aspectes de la vida privada.
Aquest vídeo mostra el dia a dia d'un noi adolescent i la diferència entre viure amb el mòbil o per el mòbil. Ens permet treballar l'ús responsable de les pantalles i reflexionar sobre com volen els nostres fills i filles utilitzar el mòbil, fomentant el pensament crític i la presa de decisions.
El Phubbing és la paraula que defineix l’addicció als telèfons intel·ligents i el fet d'ignorar al que tenim davant per estar pendent del mòbil. Aquesta paraula sorgeix de la combinació dels termes anglesos phone (telèfon) i snubbing (ignorar). Podria definir-se com l'acció de desatendre a les persones que ens envolten i al nostre propi entorn per estar utilitzant el mòbil.
El vídeo mostra un experiment social que posa de manifest la facilitat d'emetre judicis i menysprear les persones a través de les xarxes socials. Ens pot ajudar a reflexionar sobre les conseqüències d'aquesta conducta i a pensar-ho dues vegades abans d'enviar un comentari pejoratiu.
Com acompanyem els nsotres fills i filles si són testimonis d'un ciberassetjament? Que hi posem fer nosaltres com a famílies?
El vídeo mostra la importància del grup a l'hora de prevenir el ciberassetjament. Ens pot ajudar a reflexionar amb els fills i filles sobre l'ús de les pantalles i treballar l'empatia i l'advocació i defensa, per posar-se al costat de les victimes.
Aquest vídeo mostra la importància de pensar-s'ho dues vegades abans d'enviar un missatge per whatsapp. Ens pot ajudar a reflexionar sobre la importància de ser respectuosos i repectuoses a través de les xarxes i treballar les habilitats de presa de decisions, empatia i comunicació interpersonal, entre d'altres.
«L'Emocionari. Digues el que sents» és una mena de diccionari de les emocions que, a més, aporta una nova manera de comunicar-se amb els infants. Ens ajuda a prendre consciència d’allò que sentim i a posar-hi nom.
És un recurs pedagògic molt útil perquè dóna veu a les emocions i als sentiments dels infants, i dels adults. Explica 42 emocions de manera directa i adaptada al llenguatge infantil, i aconsegueix deixar un espai al diàleg entre una i altra emoció, ja que es presenten enllaçades entre elles.
Resum de la càpsula telemàtica «L’assetjament escolar no és broma!» amb la Maria Helena Tolosa durant els mesos d'octubre i novembre de 2022 en el marc del «Sigues tu en família».
En aquesta càpsula es plantejava com prendre consciència de quins són els elements que formen part de les diferents mostres de violència i assetjament, així com conèixer eines per prevenir-les, detectarles i intervenir-hi.
Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès.
Resum de la càpsula telemàtica «Com acompanyar la sexualitat dels joves i adolescents? Sexualitat i pornografia» amb la Júlia Suriol Corbera G-360| Cartografies Humanes i Socials durant els mesos de febrer i març de 2023 en el marc del «Sigues tu en família».
Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès.
La Psico Woman és el nom d'un canal de Youtube que va començar el 2015 la psicologa i sexòloga Isa Duque. Aquest canal juntament amb les xarxes socials d'Instagram i Facebook li serveixen per estar més aprop de la població jove i generar continguts en format de vídeo a partir dels dubtes i les preguntes que sorgeixen. El 2016 el projecte Psico Woman va ser premiat a la categoria de Comunicació en els premis d'emprenedoria a nivell d'Andalusia. Al 2018 rep el premi Clara Campoamor.
Aquest vídeo parla de mites relacionats amb l'Afectivitat-Sexualitat a partir de consultes reals d'adolescents.
El vídeo explica el consentiment sexual de forma clara i creativa a través de la metafora d'una tassa de te.
Ens pot servir per introduir el tema de la sexualitat, l'afectivitat i parlar dels drets sexuals. De la mateixa manera ens permet parlar amb els nostres fills i filles sobre la sexualitat/afectivitat des del pensament crític, la negociació i el rebuig, la gestió de les emocions i els sentiments i l'empatia.