-
En aquest enllaç trobareu la secció de la Fundació Vicki Berndet on recullen els recursos elaborats directament per la mateixa fundació o en els que hi han participat en la seva elaboració de forma directa i en col·laboració amb altres organitzacions. Tot i que els han agrupats per àmbits, aposten per la transversalitat dels recursos i el treball en xarxa des dels diferents sectors.
-
«L'Emocionari. Digues el que sents» és una mena de diccionari de les emocions que, a més, aporta una nova manera de comunicar-se amb els infants. Ens ajuda a prendre consciència d’allò que sentim i a posar-hi nom.
És un recurs pedagògic molt útil perquè dóna veu a les emocions i als sentiments dels infants, i dels adults. Explica 42 emocions de manera directa i adaptada al llenguatge infantil, i aconsegueix deixar un espai al diàleg entre una i altra emoció, ja que es presenten enllaçades entre elles.
-
El llibre «Nostres conflictes de cada dia, Els. Manual pràctic per a la gestió familiar diària» de la M. H. Tolosa, ens parla dels conflictes en el si de la familia. És un manual pràctic amb eines útils per a la gestió quotidiana de la vida en família que podrem aplicar a la nostra llar.
-
Llibre supervendes que proporciona a les famílies la formació necessària per ser més eficaços amb els infants. L'enfocament pràctic i respectuós de les utores americanes Faber i Mazlish aconsegueix que les relacions amb els infants de totes les edats siguin menys estressants i més gratificants. Les eines de comunicació no violeta ofereixen formes innovadores de solucionar problemes comuns en el dia a dia familiar. Tracta temes de la criança com la gestionar dels sentiments i les emocions, aconseguir la col.laboració familiar, trobar alternatives al càstig i solucionar els conflictes familiars pacíficament.
Un llibre bàsic per a la criança positiva i el bon tracte infantil.
-
«Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer.» Alba Castellví ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills.
-
Un llibre pràctic i amè de llegir, basat en casos reals en els què la Sònia, l'autora, ens dóna moltes eines sobre el que ella considera un art: Posar límits.
Els límits són una necessitat vital per a les nenes i els nens. Però de vegades no és gens fàcil posar-los, i el ritme i estil de vida que portem tampoc ens ajuden molt. Quines qualitats ens cal com a adults, a casa i a l'escola, per posar bé els límits als infants? Com pot ajudar-nos a crear un vincle sa amb ells? Com podem afrontar situacions complexes com els àpats, l'hora d'anar al llit, el moment de vestir-se ...?
Aquest llibre és una lectura bàsica, molt útil, per a les famílies.
-
Agnès Brossa és psicòloga de família. Ha treballat fent reeducació a infants amb problemes d’aprenentatge, fent assessorament a famílies i dins l’àmbit de la psicologia clínica infantil i d’adolescents. Actualment es dedica a la psicologia jurídica familiar. És autora dels llibres Em dic Joan i crec que soc dolent (al qual pertany el capítol sobre el dol) i Compartir la vida educa (que s'ha de publicar el gener de 2021).
A la part final del capítol podreu trobar una sèrie de consells breus sobre el més important a tenir en compte en el procés de dol dels infants.