Resum de la càpsula telemàtica «L’assetjament escolar no és broma!» amb la Maria Helena Tolosa durant els mesos d'octubre i novembre de 2022 en el marc del «Sigues tu en família».
En aquesta càpsula es plantejava com prendre consciència de quins són els elements que formen part de les diferents mostres de violència i assetjament, així com conèixer eines per prevenir-les, detectarles i intervenir-hi.
Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès.
Resum de la càpsula telemàtica «La comunicació no violenta: una eina per resoldre conflictes en la família a l’etapa adolescent?» amb la Maria Helena Tolosa durant els mesos novembre i desembre de 2021 en el marc del «Sigues tu en família».
en aquesta càpsula vam explorar com propiciar la comunicació nutritiva dins de la família, què és la comunicació no violenta i com la podem utilitzar per crear ambients familiars sans.
Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès.
Ponència de Carles Capdevila que fou periodista, director de l'Ara i gran educador. En aquest vídeo ens reivindica, una vegada més, la importància de l'humor en la criança i en la vida i el gaudi, amb els seus reptes descrits en clau d'humor, que suposa tenir criatures.
Us proposem diferents maneres d’estar presents i celebrar els canvis d’etapes dels vostres fills i filles amb el doble objectiu d’acompanyar-los en els seus recorreguts vitals i enfortir els vincles familiars.
Els rituals són expressions simbòliques d’allò que ens importa. Són una manera de focalitzar la consciència en l’aquí i l’ara per donar sentit a una experiència que estem vivint o que hem viscut. Els rituals familiars creen identitat i singularitat familiar.
A partir del conte Petons, petons proposem una proposta lúdica i creativa perquè els infants aprenguin a identificar diferents petons, ser conscients de quins volen i quins no i passar una estona divertida plegats.
A través d'aquest vídeo recuperem els jocs de falda i les moixaines de sempre que ajuden a crear i enfortir els vincles afectius i dedicar als infants tota l’atenció que es mereixen.
Una activitat per fomentar l'autoestima i ajudar a l'infant a sentir-se un individu diferent dels altres, conèixer les pròpies possibilitats, els talents i sentir-se valuós.