«L'Emocionari. Digues el que sents» és una mena de diccionari de les emocions que, a més, aporta una nova manera de comunicar-se amb els infants. Ens ajuda a prendre consciència d’allò que sentim i a posar-hi nom.
És un recurs pedagògic molt útil perquè dóna veu a les emocions i als sentiments dels infants, i dels adults. Explica 42 emocions de manera directa i adaptada al llenguatge infantil, i aconsegueix deixar un espai al diàleg entre una i altra emoció, ja que es presenten enllaçades entre elles.
El tret més insignificant pot ser motiu de burla per alguns infants: tenir les orelles de pàmpol, el cabell indomable, ser alt o baix, prim o gras, etc. Però la Clara els hi demostra que ser diferent, no te res de dolent.
Però amb aquest conte no només ens podem fixar en les estratègies d'autoestima que demostra la Clara, sinó que també podem reflexionar sobre l'actitud dels que fan burla i podem identificar quins són els protagonistes en una situació d'assetjament: la victima, l'agressor/a, els seguidor/es, partidaris/àries, espectador/es...
El llibre «Nostres conflictes de cada dia, Els. Manual pràctic per a la gestió familiar diària» de la M. H. Tolosa, ens parla dels conflictes en el si de la familia. És un manual pràctic amb eines útils per a la gestió quotidiana de la vida en família que podrem aplicar a la nostra llar.
Resum de la càpsula telemàtica «L’assetjament escolar no és broma!» amb la Maria Helena Tolosa durant els mesos d'octubre i novembre de 2022 en el marc del «Sigues tu en família».
En aquesta càpsula es plantejava com prendre consciència de quins són els elements que formen part de les diferents mostres de violència i assetjament, així com conèixer eines per prevenir-les, detectarles i intervenir-hi.
Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès.
Resum de la càpsula telemàtica «La comunicació no violenta: una eina per resoldre conflictes en la família a l’etapa adolescent?» amb la Maria Helena Tolosa durant els mesos novembre i desembre de 2021 en el marc del «Sigues tu en família».
en aquesta càpsula vam explorar com propiciar la comunicació nutritiva dins de la família, què és la comunicació no violenta i com la podem utilitzar per crear ambients familiars sans.
Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès.
Resum de la càpsula telemàtica «Com acompanyar la sexualitat dels infants?» amb l'Anna Salvia durant els mesos de febrer i març de 2023 en el marc del «Sigues tu en família».
L'Anna ens planteja en aquesta càpsula: No saps com reaccionar davant de certes preguntes i conductes? Desitges que tinguin una educació sexual diferent a la teva? Vols fer prevenció d'abusos sexuals i no saps per on començar?
Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès.
Resum de la càpsula telemàtica «Com acompanyar la sexualitat dels joves i adolescents? Sexualitat i pornografia» amb la Júlia Suriol Corbera G-360| Cartografies Humanes i Socials durant els mesos de febrer i març de 2023 en el marc del «Sigues tu en família».
Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès.
Resum de la càpsula telemàtica "Gestió emocional de la vida en família" realitzada per la Clara Mas (Psicòloga i especialista en gestió emocional) de La Nau Espacial durant els mesos d'octubre i novembre de 2022 en el marc del «Sigues tu en família» .
Trobarem idees clau sobre la criança i l'acompanyament de les emocions, com funciona el cervell emociaonl, com gestionar i acompanyar les emocions desagradbles, la por i la ràbia.
Aquest resum dona les idees claus compartides durant la sessió i alguns enllaços d'interès.
També la podeu seguir a: www.instagram.com/lanauespacial/
La regla és una funció fisiològica que no hauria de provocar malestar ni dolor per se, de la mateixa manera que no ho fa dormir, menjar o orinar. Tanmateix, hem rebut una educació menstrual que ens ha ensenyat a viure la menstruació d’aquesta forma.
En aquest llibre descobriràs una altra manera d’experimentar la menstruació. Obtindràs els coneixements i les eines clau per entendre el funcionament del teu cos, respectar els teus cicles i poder viure la menstruació des del benestar.
Els nois són els grans oblidats de l’educació sexual. S’han criat amb una gran crítica social a la masculinitat hegemònica i al masclisme, però no tenen referents ni recursos que els ajudin a ser diferents a allò que es critica.
Les famílies i els i les professionals volen criar a homes nous però no saben ben bé com fer-ho.
Aquest llibre vol donar resposta a aquest buit i a aquestes demandes, proposant una mirada positiva i respectuosa sobre la sexualitat masculina, la primera ejaculació i el semen.