Qui som

Som un equip multidisciplinar 

El programa «Sigues tu, eines i actius per a la salut» és de Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.

Dipsalut desenvolupa aquest programa en col·laboració amb la Fundació Catalana de l’Esplai, els centres educatius i ajuntaments de la demarcació, i altres ens del territori.

L’equip tècnic del «Sigues tu» és multidisciplinari: està format per professionals del món de l’educació, el lleure, la psicologia i la salut. Aquestes persones s’encarreguen d’acompanyar les escoles i els instituts en el desenvolupament del programa, i de formar els docents i assessorar-los. També col·laboren i cooperen amb altres administracions i entitats sense ànim de lucre que treballen amb infants i joves.

Dipsalut és l’organisme de la Diputació que s’encarrega de vetllar per la salut pública a la demarcació, és a dir, perquè la ciutadania de les comarques gironines gaudeixi d’una salut millor i de més qualitat de vida.

Concretament, l’Àrea de Promoció de la Salut, Benestar i Atenció a les Persones té com a finalitat el desenvolupament d’estratègies per fer més saludables els estils de vida de les persones, i en conseqüència millorar-ne la qualitat de vida.

Per fer-ho, els seus programes i accions proporcionen eines (coneixements, habilitats i actituds) perquè les persones entenguin, gestionin i donin sentit a la vida, i així s’enforteixin les habilitats i les capacitats dels individus i les comunitats per incrementar el control sobre la salut.

Per tal de fer operatiu aquest marc conceptual, Dipsalut posa a disposició dels centres educatius de la demarcació de Girona el programa «Sigues tu: eines i actius per la salut», adreçat a infants i adolescents (primària i secundària), que inclou diverses estratègies per promoure l’entrenament d’aquestes capacitats.