Projecte Casal d'Estiu 2020

Sessió per a les famílies "Parlem amb els infants de les emocions"

                                                                       

Dipsalut, en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i les àrees de Joventut dels Consells Comarcals, posa a la disposició dels casals d’estiu municipals la proposta pedagògica Esquitxa emocions amb la Bleda en el marc del programa "Sigues tu".

Aquest projecte inclou una sèrie d’activitats pensades per treballar les diferents emocions als casals amb els més petits i petites, a partir d’uns vídeos protagonitzats per la pallassa Bleda. Es tracta d’un recurs en clau d’humor  per infants de 5 a 10 anys amb l’objectiu d’ajudar-los a identificar i prendre consciència de les emocions pròpies i dels altres, per tal de poder regular-les de manera adequada i assolir un bon equilibri emocional. També inclou l’obra de teatre pels infants “La Bleda i el sac d’emocions”.

Aquest projecte de Casals d’Estiu 2020 també inclou la realització d'una sessió per a les famílies en alguns casals d'estiu durant els mesos de juliol i agost de 2020.

La sessió tindrà una durada de dues hores aproximadament i anirà a càrrec de professionals expertes del “Sigues tu en família”. En aquesta sessió s’explicarà el projecte i es compartiran recursos i activitats amb les famílies que els puguin ajudar a entendre i gestionar les emocions pròpies i dels seus fills i filles.

L'objectiu és crear un espai d'acollida i confiança, on les famílies puguin compartir la "motxilla" d'emocions. Un espai de cura al cuidador, per tal que els progenitors puguin sostenir i acompanyar les emocions del seus fills i filles. En definitiva es tracta de compartir en grup no només el què les famílies han viscut, sinó com ho han viscut i quin significat li donen.

La sessió per a famílies es podrà programar abans o després de l'actuació de teatre. L'horari per realitzar-la serà flexible, matí o tarda, es pactarà amb el Casal i/o Municipi. També es decidirà amb el municipi el lloc on realitzar la sessió, segons l’aforament i les condicions sanitàries relatives a la Covid-19 d’aquell moment. En casos justificats, es podran fer en format online. Els grups seran de 20 persones com a màximi es preveu que es pugui fer més d’una sessió per cada Casal, en funció del nombre de famílies participants.

El Casal i/o el municipi s'encarregaran de realitzar la difusió de la sessió entre les famílies. Per fer les inscripcions, les famílies s’hauran d’inscriure de forma telemàtica i individual AQUÍ. 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR