Comunicació i resolució de conflictes

Però, realment, quin és el problema? Amb aquesta proposta podem aprendre a diferenciar entre necessitats, interessos i posicions per saber quin és el conflicte real que sorgeix en la relació amb els nostres fills i filles. També disposeu d'aquesta càpsula audiovisual, sumant recursos de la ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi del Llobregat.

Resolem problemes en família. Aquesta estratègia ens ajudarà a posar en pràctica la presa de decisions i la solucions de problemes per pactar rutines a casa i gestionar el dia a dia familiar. 

Fem un PIGAP? La tècnica del PIGAP (parar, identificar, generar, avaluar i planificar) ens ajuda a posar en pràctica la presa de decisions i solucions de problemes, per resoldre els conflictes del dia a dia. També us podeu descarregar la infografia clicant aquí i visualitzar aquesta càpsula audiovisual, sumant recursos de la ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi del Llobregat.

Tot s'ha de negociar? Aquesta dinàmica ens ajuda a triar entre 5 maneres d’afrontar els conflictes familiars mitjançant els conceptes propis de la mediació: competició, acomodament, evasió, col·laboració i compromís. També disposeu d'aquesta càpsula audiovisual, sumant recursos de la ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi del Llobregat.

Tot s'ha de compartir? Els conflictes entre germans per compartir recursos són força freqüents. Com podem gestionar-ho?

Eines per que els teus fills col·laborin (1a Part). Una càpsula audiovisual del "Com parlar als infants" amb la Júlia Mateo sobre  com propiciar la col·laboració en els fills i filles i com comunicar-nos de manera respectuosa amb ells/es. 

Eines per que els teus fills col·laborin (2a Part). Una càpsula audiovisual del "Com parlar als infants" amb la Júlia Mateo sobre  com propiciar la col·laboració en els fills i filles i com comunicar-nos de manera respectuosa amb ells/es. 

Els objectius erronis. Una nova manera d’entendre el “mal comportament”. Fitxa pedagògica i pràctica enfocada als adults de referència per aprendre a veure les necessitats que s’amaguen rere el “mal comportament” dels infants. 

Per què cridem? Proposta pedagògica per descobrir quina necessitat no expressada s’amaga darrere del crit, proposant altres maneres de gestionar els conflictes per no acabar alçant la veu.

Baralles entre germans. En les relacions entre germans hi pot haver respecte, gelosia, enveja, riva­litat, competència, amistat, afinitat absoluta i/o divergència total. Els adults hem de promoure una convivència en què tothom pugui trobar el seu lloc i sentir-se reconegut. També disposeu d'aquesta càpsula audiovisual, sumant recursos de la ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi del Llobregat.

La gelosia. A ningú no li agrada experimentar l’emoció de la gelosia, però és una emoció natural si la gestionem positivament.

TORNAR