Àmbit JO

La proposta per a l’àmbit «Jo» se centra en el reconeixement del cos i de les emocions com a elements clau de la interacció amb les altres persones i amb el món. L’expressió corporal i emocional és essencial per al desenvolupament de la resta d’àrees i de llenguatges (plàstic, matemàtic, musical, verbal...). En aquest document podeu trobar més informació sobre l'àmbit JO

Activitat introductòria: «COMENCEM!» - I3,I4 i I5. Està pensada per fer reflexionar l’alumnat sobre la riquesa de la diversitat mitjançant la creació de la realitat d’uns personatges i d’algunes de les seves característiques. Així, no és casual que el personatge protagonista sigui androgin, tingui la pell blava i no tingui nom. Al final del document trobareu una carta dels personatges. Recursos: Titelles

1. Unitat didàctica «M’AGRADA COM SOC»

1.1 Activitat «LES PARTS DEL MEU COS» – I3. Per conèixer-se físicament. A través de cançons i dibuixant el perfil del nostre cos podem assenyalar parts del cos i compartir per a què serveixen. Recursos: Recull de cançons per treballar les parts del cos

1.2 Activitat «AIXÍ SOC JO» – I4. Per conèixer característiques personals (alçada, pes, color de la pell i dels cabells...), compartir-les i apreciar la diversitat.

1.3 Activitat «EL MEU COS PER DINS» – I5. Per conèixer el cos intern (cor, pulmons, intestins...) i per a què serveix cada òrgan. Recursos:
Pòster del cos humà
Parts del cos humà per retallar
Fitxes de les funcions dels òrgans del cos
Làmines del cos DIN-A3 i silueta dels òrgans   
Instruccions per fer els pulmons a casa

2. Unitat didàctica «M’AGRADA SENTIR»

2.1 Activitat «ELS SENTITS» – I3. Per conèixer els cinc sentits, fent especial atenció a l’oïda, l’olfacte, el tacte i el gust.
Recursos: Recopilatori de sons de la natura

2.2 Activitat «LA MEVA CARA S’EMOCIONA» – I4. Per identificar i reconèixer les emocions bàsiques (amor, alegria, enuig, ràbia, tristesa i por) a nivell facial. Recursos:
Fitxes cinc cares emocionades
Cinc cares emocionades en adhesiu

2.3 Activitat «EL MEU COS S’EMOCIONA» – I5. Per identificar i reconèixer les emocions bàsiques (amor, alegria, enuig, ràbia, tristesa i por) a nivell corporal. Recursos:
Fitxes cinc cossos emocionats
Cinc cossos emocionats en adhesiu
Emociòmetre 

3. Unitat didàctica «M’AGRADA EXPRESSAR-ME»

3.1 Activitat «GANYOTES!» – I3. Es treballa la identificació de les expressions facials de les cinc emocions bàsiques
Recursos: Músiques per emocionar-se

3.2 Activitat «ESCULTURES EMOCIONANTS» – I4. Per experimentar l’expressió de les emocions amb diferents llenguatges no verbals (corporal, gràfic, plàstic, musical). Prendre consciència de com les diferents expressions artístiques poden impactar en les emocions de qui les rep. Recursos: Músiques per emocionar-se

3.3 Activitat «TEATRET DE LES EMOCIONS» – I5. Per expressar l’estat d’ànim i les emocions bàsiques a través del llenguatge teatral, parlant i creant. Al final del document teniu texts de quatre històries sense final.
Recursos:
Àudio de les històries sense final
Plantilla dels titelles de les 5 emocions