Recursos per treballar a casa

El programa de Dipsalut «Sigues tu» entrena les habilitats emocionals i socials d’infants i adolescents per tal de promoure hàbits de vida saludables.

Les habilitats per a la vida són destreses de l’àmbit social, emocional i ètic que complementen i optimitzen els coneixements. Es tracta de capacitats com l’autoestima, l’habilitat de gestionar adequadament les emocions, el sentit crític, l’empatia, la creativitat o la capacitat de negociació. Aquestes habilitats poden treballar-se i desenvolupar-se; això és el que es fa amb programes com «Sigues tu, eines i actius per a la salut», de Dipsalut.

Està demostrat que treballar aquestes habilitats ajuda a prendre bones decisions en matèria de salut i a afrontar de manera positiva els desafiaments de la vida quotidiana.

El «Sigues tu» es desenvolupa en escoles i instituts, però és vital que les famílies també treballin en la mateixa línia a casa. És per això que proposem activitats i dinàmiques que us poden ajudar a treballar les habilitats per a la vida en família. 

Clicant a les pestanyes següents trobareu els diferents recursos:

CONVIVÈNCIA, VINCLE I AUTOESTIMA FAMILIARS

GESTIÓ EMOCIONAL

COMUNICACIÓ I RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

RECURSOS PEL DOL I LES PÈRDUES

VIOLÈNCIES SEXUALS