Docents de primària

En aquest espai podeu trobar els recursos de L'Aventura de la Vida que us ajudaran a desenvolupar el programa a l'aula

Els centres que us adheriu al programa rebreu diferents materials en funció del cicle:

Cicle inicial: una guia del professorat per a cada docent participant i 10 contes per conversar per cada grup classe participant.

Cicle mitjà i cicle superior: una guia del professorat per a cada docent participant i un àlbum de cromos per a cada alumne/a.

Per educació infantil properament es proporcionarà referència dels materials que s'utilitzaran.

Alhora, una de les tècniques del programa impartirà al centre la formació inicial, de dues hores. Aquesta formació inclou el marc de referència teòrica del programa, la metodologia de treball, la utilització dels materials i els serveis inclosos en el programa. En cas d’haver participat en el programa en anys anteriors, la formació s’adaptarà a les necessitats específiques del centre.

Els docents també teniu el suport continu de l’equip tècnic del programa per començar a implementar-lo, per anar resolent dubtes i poder-lo desenvolupar idòniament.

Cada centre té un tècnic o una tècnica de referència assignada que es posarà en contacte amb vosaltres. L'equip està format per 9 persones:

Nom

Contacte

Cristina Bota

cbota@fundesplai.org

Carme Dolz

cdolz@fundesplai.org

Marta Esplugas

mesplugas@fundesplai.org

Iru Fontdecaba

ifontdecaba@fundesplai.org

Sònia Garcia

sgarcia@fundesplai.org

Laura Oliva

loliva@fundesplai.org

Elisabeth Pardo

epardo@fundesplai.org

Mariona Perez

mariona.perez@fundesplai.org

Bernard Sàbat

bsabat@fundesplai.org

Es treballen les habilitats i els hàbits que afecten la salut mitjançant diferents històries breus que mostren la vida quotidiana d’un grup de nens i nenes ben divers. Les seves vivències es comenten a classe. Això permet destacar aspectes com la importància de respectar-se a un mateix i als altres, de saber prendre decisions, d’afrontar els desafiaments de manera positiva, de gestionar les tensions, de reivindicar els drets i de complir amb els deures, o de mantenir el criteri propi enfront de les pressions del grup. També serveix per abordar temes com el consum de tabac, alcohol i altres drogues, l’ús racional de medicaments i la importància del descans, la higiene, l’alimentació i l’activitat física.

Agenda de dinamitzacions

Novetat del curs 2019-2020. L’equip tècnic del “Sigues tu” durà a terme dinamitzacions al centre amb l’objectiu que serveixin de guia pel professorat. Es podrà realitzar la dinamització amb tots els grups de 4t i 6è i la vostra tècnica de referència es posarà en contacte amb vosaltres per tal d’acordar dates i horaris.

Teatre

En el marc del programa també s'oferiran recursos de teatre per tal de reforçar el treball de les habilitats per a la vida i afavorir la conversa a l'aula. Durant el curs 2018-2019 els recursos han sigut els següents: "Contes per la igualtat" (per 3r) i "El cas del Dr Hopper" (per 5è)

El curs 2019-2020 s'oferiran recursos de teatre de les següents temàtiques: "Gestió d'emocions", "Igualtat de gènere" i "Habilitats per a la vida" als cursos de 1r, 3r i 5è, respectivament. Podran accedir a aquests recursos tots els centres i tots els cursos que facin el programa. En cas que no es pugui cobrir tota la demanda,  es prioritzarà l'assignació del recurs en funció de criteris socio-econòmics i s'informarà oportunament als centres escollits. 

Teniu disponibles els següents recursos:

Us recordem que l'accés a alguns dels recursos de l'Aventura de la vida és només pels docents que estan duent a terme el programa "Sigues tu" de Dipsalut i que han rebut el material en paper. Si sou docent "Sigues tu" us heu de registrar clicant a l'icona corresponent, situada a la part superior dreta de la pagina d'inici d'aquest web.

Els recursos no relacionats amb l'Aventura de la vida estan en obert. 

Per començar 

La cançó de L'Aventura de la Vida

Carta de presentació dels personatges

Conte "Una mà d'amics"

Pòster personatges

Correlació de les competències bàsiques de l'ambit d'educació en valors socials i cívics i les habilitats per a la vida

Per continuar 

Cromos i contes relacionats amb els dies mundials

Habilidòmetre

Preguntes per iniciar la conversa

El meu àlbum (proposta de tancament per 6è)

Per jugar amb els personatges 

Personatges per pintar

Sol·licitar la disfressa del gat Llampec 

Contes per conversar

Tots els contes per conversar

Contes per conversar cicle inicial

Guia per dinamitzar els contes

Graella de distribució dels contes per temes

Recursos específics per temàtica (cicle mitjà i superior)

Alcohol

Abusos sexuals

Activitat física

Gènere

Participació

Recursos ordenats per habilitats

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR