Gestió emocional

Què són les emocions? Una proposta per reflexionar sobre les emocions i conèixer-les una mica més.

Com posar nom als sentiments (1a part). Una càpsula audiovisual del "Com parlar als infants" amb la Júlia Mateo sobre com validar i posar nom als sentiments. 

Com posar nom als sentiments (2a part). Una càpsula audiovisual del "Com parlar als infants" amb la Júlia Mateo sobre com validar i posar nom als sentiments. 

16 Estratègies per gestionar la ràbiaDe totes les emocions, la ràbia és la que té una pitjor fama i, alhora, la que més censurem. Però té una funció: serveix per defensar-nos i, si la gestionem bé, pot ajudar-nos a enfrontar les situacions que considerem injustes. Com la puc gestionar de manera saludable? També us podeu descarregar la infografia clicant aquí.  

Estic a punt d'explotar. En la vida diària es donen situacions que generen estrès, por o ràbia. Si es perd el control, aquestes emocions poden donar lloc a conductes agressives i violentes amb un mateix i/o amb els altres (família, amics, infants...), les quals deixen petjada en els altres i en un mateix: produeixen pena, frustració i rebuig. En aquest espai trobareu uns àudios que us poden ajudar a recuperar el control de la situació en moments concrets, en el context familiar. 

Els segrestos emocionals. Aprenem amb aquesta fitxa didàctica com actua la ràbia en el nostre organisme, us proposem un exemple pràctic del dia a dia per aprendre a canalitzar-la i què fer quan vivim segrestos emocionals.

Esquitxa Emocions amb la Bleda. Emocions bàsiques. Són històries breus que permeten treballar amb els més petits les 5 emocions bàsiques (alegria, tristesa, amor, ràbia i por) a partir d'aquests vídeos de les aventures de la Bleda. 

Esquitxa Emocions amb la Bleda. Més emocions. Després d’haver treballat les 5 emocions bàsiques podeu seguir aprofundint en altres emocions (fàstic, gelosia, impaciència, satisfacció i calma) a partir de les aventures de la Bleda en els diferents vídeos

Les ampolles de les emocions i el calendari de les emocions. A través del conte El monstre de colors us proposem dues activitats per aconseguir que l’infant identifiqui les emocions bàsiques i les sàpiga explicar. 

El meu volcà interior. A partir del conte El Volcà i de meditacions senzilles per fer amb la mainada, us proposem una fitxa didàctica per reflexionar amb família sobre l’enuig i trobar estratègies per calmar-nos.

El tren de les emocions permet que els infants passin d’un vagó a un altre, anant endavant o enrere, en funció del que decideixin sentir o pensar. 

El pot de la calma ens ajudarà a trobar la calma i estar més atents al què fem. 

TORNAR